AFP
US OPEN

Sjajni Stanislas Wawrinka pomeo Murraya, Dodig i Melo bez finala parova

Piše: HinaObjavljeno: 06. rujan 2013. 01:17

Stanislas Wawrinka plasirao se u polufinale US Opena! Sjajni Švicarac je odigraosavršeni meč i neočekivano lako 'pomeo' Andyja Murraya sa 6-4, 6-3, 6-2.

Deseti igrač svijeta prvi se put u karijeri plasirao u polufinale jednog Grand Slam turnira. Wawrinka je u četvrtak u New Yorku odigrao meč života, a koliko je dominantan bio, reći će podatak da trećem svjetskom reketu nije pružio nijednu jedinu priliku za break! Također, osvojio je 88 posto poena nakon uspješno ubačenog prvog servisa, te skupio 45 ''winnera'', u usporedbi s Murrayjevih 15.

I ranije je Wawrinka znao biti neugodan za Murrayja. Ovo im je bio 14. međusobni ogled i šesta pobjeda Švicarca koji je, između ostaloga, slavio ove godine u Monte Carlu, kao i prije tri godine na US Openu. U polufinalu će Wawrinka igrati protiv boljeg iz dvoboja prvog svjetskog tenisača, Srbina Novaka Đokovića, i Rusa Mihaila Južnija.

Dodajmo da Murrayjev poraz znači da prvi put od 2004. godine branitelj naslova u Flushing Meadowsu nije uspio doći do polufinala. Prije devet godina je tadašnjeg vlasnika naslova Andyja Roddicka u četvrtfinalu izbacio Joachim Johansson.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo zaustavljeni su u polufinalu konkurencije parova na Grand Slam turniru US Openu, nakon što su izgubili od Austrijanca Alexandera Peye i Brazilca Brune Soaresa sa 5-7, 4-6. Dodig i Melo su ove godine već igrali jedno Grand Slam finale. U Wimbledonu su izgubili od Mikea i Boba Bryana sa 6-3, 3-6, 4-6, 4-6.

U drugom polufinalu Indijac Leander Paes i Čeh Radek Štepanek priredili su iznenađenje pobijedivši prve nositelje američku braću Boba i Mikea Bryana sa 3-6, 6-3, 6-4.

Braća Bryan imala su priliku osvojiti Grand Slam, odnosno pobijediti na sva četiri najveća teniska turnira u istoj kalendarskoj godini. Ove godine već su slavili na Australian Openu, Roland Garrosu i Wimbledonu, i još im je nedostajao samo trijumf na US Openu.

Linker
25. rujan 2024 01:24