Tea Cimas/Cropix
'AFERA MELDONIJ'

SLAVNI HRVATSKI TRENER OPTUŽIO NIJEMCA DA SE DOPINGIRA Nikola Pilić uperio je prstom u krivca i dobio žestoki odgovor

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 13. ožujak 2016. 15:01

Bura oko meldonija, famoznog lijeka koji će Mariju Šarapovu koštati suspenzije, a možda i karijere, ne samo da se ne stišava, nego je prerasla u polemike i prepucavanja u teniskom svijetu. U centru jednog od njih našao se i Nikola Pilić.

Trener koji je Hrvatsku odveo do Davis Cup naslova 2005. komentirao je za srpski portal Alo.rs da mu nije jasno zašto je meldonij zabranjen. Pritom je kao primjer naveo Nijemca Alexandera Zvereva koji ga, tvrdi Pilić, "koristi uz dozvolu liječnika".

Nakon što je izjava brzinom munje stigla u Indian Wells, Zverev je demantirao Pilića, poručivši da se radi o čistoj izmišljotini.

- Nemam pojma ni što je meldonij ni zbog čega se koristi. Nikad ga nisam uzeo i ne znam odakle se pojavila ta priča. Gotovo svaki tjedan prolazim testove na doping i da su mi pronašli zabranjenu supstancu, bila bi to puno veća priča, a ne nekakav opskurni članak - izjavio je 18-godišnjak koji je u prvom kolu pobijedio Ivana Dodiga.

Dodao je da mu nije jasno zašto ga je Pilić, koji obnaša ulogu savjetnika u njemačkoj Davis Cup reprezentaciji, prozvao bez ikakvog povoda.

- Iskreno, nemam nikakav odnos s njime. U Davis Cupu sam ga vidio jednom i to je to. On je navodno u momčadi, ali zapravo nije, jer nikad nije provodio vrijeme s nama igračima. U tim tvrdnjama nema nikakve istine - zaključio je Zverev.

Pilić je za Alo slikovito objasnio da se Novaku Đokoviću nikada ne bi mogao dogoditi kiks kao Šarapovoj.

- On je prepametan, zna dobro što smije uzeti, a što ne, a to znaju i ljudi iz njegovog tima. Zbog toga greška nije moguća. Znate, na Mount Everestu pušu svakakvi vjetrovi i morate se održati tamo kako god znate. Ne može se netko kasnije pravdati i reći: 'Netko mi je sipao supstancu u pastu za zube' - poručio je Pilić.

Linker
24. rujan 2024 11:11