AP
ST. PETERBURG

Slovački tenisač Martin Kližan i Talijan Fabio Fognini za prvi naslov

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. rujan 2012. 00:16

Slovački tenisač Martin Kližan i Talijan Fabio Fognini igrat će u nedjelju svoj prvi međusobni susret na ATP Touru, a pobjednik istog okitit će se prvim ATP naslovom u karijeri i to na turniru u ruskom gradu Sankt Peterburgu...

Kližan i Fognini zaigrat će u finalu ATP turnira iz serije 250 koji se ovoga tjedna igra u dvorani, u već spomenutom ruskom gradu. I dok je Fognini očekivano izborio svoj finale preko Španjolca Daniela Gimena-Travera, Kližan je iznenadio Rusa Mihaila Južnija, domaću uzdanicu, u meču koji je trajao nevjerojatna tri sata i 48 minuta!

Obojica su tenisača na kraju meča bila na izmaku snaga, ali je uzdignute glave teren ipak napustio 23-godišnji Slovak. Rezultatom 6-7(11), 6-4, 7-6(3) Kližan je pobijedio po prvi puta u karijeri (u prvom međusobnom susretu) 30-godišnjeg Rusa Južnija.

Mogao je Slovak daleko lakše dobiti ovaj susret da je bio koncentriraniji u situacijama kada je servirao za meč. U prvom je setu imao servis za set, ali ga je lakoćom ispustio, a isti scenarij ponovio se i u trećem setu. Južnij je uspio meč odvesti do tie-breaka u odlučujućem setu, ali za reprizu iz prvog, kada je izvukao nekoliko set-lopti, snage nije imao.

Ovo će za Kližana biti prvi finale ATP turnira, dok će Fognini igrati svoj drugi i to u ovoj sezoni. Talijan je ove sezone poražen u finalu zemljanog turnira u Bukureštu od francuskog tenisača Gillesa Simona.

Recimo i da je Fognini rezultatom 6-3, 6-4 slavio protiv Gimena-Travera, koji zapravo u nijednom trenutku nije bio ravnopravan sve boljem 25-godišnjem tenisaču.

ATP Sankt Peterburg, polufinale:

Kližan (3) - Južnij (1) 6-7(11), 6-4, 7-6(3)

Fognini (4) - Gimeno-Traver 6-3, 6-4

Linker
24. travanj 2024 09:04