VLADO KOS/CROPIX
PUN POGODAK

FOTO: Spektakl kojeg se isplatilo pogledati: Ponosni smo što se tenis vratio baš u Osijeku

Bila si to tri prekrasna dana u Osijeku, što potvrđuju svi sudionici, ali i gledatelji.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2020. 13:09

Teniski spektakl u Osijeku - Hrvatski Premier Tenis - pokazao se kao pun pogodak. U naizgled nemogućoj misiji okupio je gotovo sve najbolje u bogatoj povijesti hrvatskog tenisa i pritom ispunio osnovni cilj, humanitarni karakter, jer je KBC-u Osijek donirano 100.000 kuna, a posljednjeg od četiri dana preko Call centra (na telefon su se javljali tenisači i tenisačice) prikupljao se novac koji će biti uplaćen kako bi hrvatski znanstvenici što prije pronašli cjepivo i lijek protiv Covida-19.

Rezultati uvodna tri dana su zanemareni i za kraj je složena poslastica, najatraktivniji mogući dvoboji u svih pet mečeva. I u takvim okolnostima, popusta nije bilo ni za koga. Igralo se prilično ozbiljno, ali s osmijesima na licu uz neizbježno zadirkivanje i nešto savjeta onih koji su sjedili na improviziranim tribinama Call centra. Jana Fett se revanširala Donni Vekić za poraz drugog dana, nije imala baš nikakve milosti prema najzaslužnijoj osobi što je do ovoga događaja došlo. Domaći teren nije Donni donio nikakvu prednost, očito je i sav stres oko organizacije učinio svoje, jer 23-godišnja Osječanka je doista bila angažirana 24 sata na dan da bi sve prošlo onako kako je zamišljeno. Fett je nakon 6:2 podigla ruke u zrak kao da se ispričava, no nitko joj nije zamjerio. Uokolo terena u Perivoju kralja Tomislava vladala je odlična atmosfera, okupilo se dvjestotinjak ljudi, što iz organizacije, volontera, igrača, njihove rodbine i prijatelja, pa sponzora i pokrovitelja. Najbolja mjesta dobili su Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i Tomislav Družak, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport.

image
Osijek, 070620.
Tenis. Humanitarni turnir Hrvatski premier Tenis, finale.
Na fotografiji: Goran Prpic i Iva Majoli.
Foto: Vlado Kos/CROPIX
VLADO KOS/CROPIX

Naposljetku, pobjednika je odlučivao susret dvaju najboljih hrvatskih tenisača, Borne Ćorića i Marina Čilića. Kao i slučaju Fett i Vekić, opet je uslijedio revanš, ali za Bornu itekako važan, jer nikada prije nije dobio Marina. Istina, nije službeni meč kao na ATP Touru, gdje je 7-0 za Marina. Kako god, možda ovih 6:1 pomogne Borni jednom kad se situacija normalizira i kad se ATP Tour vrati na scenu.

- Borna je prvi otišao s večere u subotu da bi se pripremio za meč - objasnila je Donna zašto je ishod bio baš takav.

image
Osijek, 070620.
Tenis. Humanitarni turnir Hrvatski premier Tenis, finale.
Na fotografiji: Iva Majoli u pozivnom centru gdje se skupljala pomoc za osjecku bolnicu.
Foto: Vlado Kos/CROPIX
VLADO KOS/CROPIX

Kao prava domaćica Donna je još jednom zahvalila kolegama i kolegicama:

- Svi ste se odazvali, hvala vam na tome. Jako mi je drago da sam vas ugostila i nadam se da će biti još prilika da se ovako okupimo.

Njezin tata Igor je potvrdio da se razmišlja o sličnim manifestacijama sada kad je probijen led:

- Puni smo ideja i projekata, a ova četiri dana ne bi bila moguća bez naših volontera, njima najviše hvala. S ponosom ističem da se tenis nakon epidemije korone vratio baš u Osijeku.

image
Osijek, 070620.
Tenis. Humanitarni turnir Hrvatski premier Tenis, finale.
Na fotografiji: zajednicko fotografiranje sudionika i gostiju turnira.
Foto: Vlado Kos/CROPIX
VLADO KOS/CROPIX

Organizatori su, inače, iznenadili Ivu Majoli i Ivana Dodiga, sjetili su se njihovih obljetnica, datuma kad su osvajali Roland Garros. Iva, naravno, pojedinačno, a jedan od tri Ivanova trofeja (dva u miksu, jedan u paru) iz Pariza također se dogodio 7. lipnja.

- Vrijeme leti, gledala sam reprizu i suze su same krenule. Kao da je jučer bilo, a ne prije 23 godine - rekla je Majoli.

- Ovo što ste nam ovdje priredili bilo je fantastično, proživjeli smo četiri prekrasna dana.

image
Osijek, 050620.
Humanitarni turnir Hrvatski Premier Tenis, drugi dan odrzavanja.
Mec mjesovitih parova, Nikola Mektic i Ana Konjuh protiv Ivana Dodiga i Tene Lukas.
Foto: Vlado Kos/CROPIX
VLADO KOS/CROPIX

Linker
02. svibanj 2024 14:25