CROPIX
GEM, SET, HRVATSKA

SPEKTAKL U REŽIJI MARINA ČILIĆA I NAJVEĆIH ZVIJEZDA HRVATSKOG SPORTA ODUŠEVIO SVE NA ŠALATI 'Neizmjerno sam ponosan i sretan nakon svega'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2019. 12:42

Bio je ovo jedinstveni sportski spektakl! Prvo izdanje humanitarnog teniskog turnira Gem Set Hrvatska završio je sinoć u srcu Zagreba, pred više od 2000 posjetitelja koji su stigli na SRC Šalata te pred brojnim gledateljima koji su prijenos uživo mogli pratiti putem malih ekrana, a nakon što su se slegnuli prvi dojmovi, zaključak svih sudionika bio je isti – bila je ovo uistinu posebna priča koja se mora nastaviti i u narednim godinama.

Pozivu Marina Čilića odazvala su se trenutno najveća imena hrvatskog sporta, a iako su pravi pobjednici u ovoj priči plemenitost i djeca OŠ Tordinci iz Vukovarsko-srijemske županije, nakon napetih polufinalnih i finalnog meča, doznao se i sportski pobjednik turnira Gem Set Hrvatska. Mario Mandžukić te mladi hrvatski tenisač Patrik Jurina pobijedili su Marina Čilića i Luku Modrića u vrlo zanimljivom i napetom finalnom meču s rezultatom 11:9.

Lovro Zovko i Ivan Klasnić, Jelena Kostanić Tošić i Lovre Miloš, Mate Pavić i Andrej Kramarić, Tena Lukas i Marijo Možnik, Ivan Dodig i Dario Šarić,  Franko Škugor i Dejan Lovren, Nikola Mektić i Valent Sinković, Ivan Ljubičić i Ivan Perišić, Mate Delić i Bojan Bogdanović te Iva Majoli i Mateo Kovačić parovi su koji su sudjelovali u sportskom dijelu turnira i koji su svojim teniskim vještinama itekako iznenadili gledatelje. Bilo je tu sjajnih poteza i udaraca, vatrenog bodrenja s tribina, a parove su s klupa bodrili i Anja Konjuh, Dina Levačić, Sara Kolak, Mario Ančić, Martin Sinković te brojni drugi. Svi su oni pokazali svoje sportsko srce, igrajući tenis vrlo ozbiljno i borbeno, ali važnije od toga, ono ljudsko, slikajući se satima s brojnom djecom te dijeleći autograme svojim najvećim obožavateljima.

    

 

“Neizmjerno sam ponosan i sretan nakon svega. Zaista je neopisiv osjećaj bio igrati ovdje pred toliko gledatelja, u pravoj sportskoj ali i plemenitoj atmosferi. Još se jednom zahvaliti svim sportašima koji su bez imalo zadrške prihvatili poziv i odvojili vrijeme u svojim pretrpanim rasporedima da zajedno napravimo nešto ovako. Ovo je tek početak projekta Gem Set Hrvatska i vjerujem da ćemo s godinama promijeniti i uveseliti živote brojnoj djeci, a uz to, uz naše vjerne partnere kojima se ovom prilikom također želim zahvaliti, rasti i kao projekt i kao Zaklada“, izjavio je Marin Čilić.

Sva prikupljena sredstva iskoristit će se za gradnju modernog multifunkcionalnog sportskog igrališta u Osnovnoj školi Tordinci iz Vukovarko-srijemske županije, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, a nema ni igralište ni dvoranu. Svim su sudionicima turnira učenici ove škole uručili kristalne statue Zaklade Marin Čilić, autora umjetnika Ivice Propadala, a upravo je time i službeno završeno prvo izdanje ovog jedinstvenog sportskog spektakla s plemenitim ciljem.

Iz prvih su redova projekt podržali i Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH, Gari Cappeli, ministar turizma, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević sa svojim suradnicima,

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, izbornik Zlatko Dalić, Tin Srbić, Duje Čop, Dubravko Šimenc te brojni drugi, a za pozitivnu atmosferu te zanimljivo komentiranje mečeva koji su zabavljali i nasmijavali i same sportaše, bio je zadužen voditeljski par Tarik Filipović i Luka Bulić.

Pokrovitelji projekta bili su Ured Predsjednice RH, Grad Zagreb, HTZ, Kineziološki fakultet u Zagrebu, Hrvatski teniski savez, dok su partneri projekta Lošinj Hotels & Villas, Foreo, Euroherc, Harvey Norman, Privredna banka, Jamnica, HEP, Gillette, Meggle i La Roche Posay. Medijski partneri, koji prate i podržavaju rad Zaklade Marin Čilić te turnir Gem Set Hrvatska, su Jutarnji list i Gloria te Antena Zagreb i Narodni radio.

Više informacija o projektu može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.

O ZAKLADI MARIN ČILIĆ

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako  dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 1000 djece. Samo u ovoj godini dodijeljeno je 15 stipendija mladim, talentiranih sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su tri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, donacijom je potpomognut i teniski kamp za djecu u Vukovaru.

 

Linker
04. ožujak 2021 15:54