Nick Krygios
 REUTERS/Kim Kyung-Hoon
PONAŠANJE KOJE JE OBIŠLO SVIJET

SRAMOTNA KAZNA ZA KYRGIOSA Nećete vjerovati kako je ATP progledao Australcu kroz prste za njegovo ponašanje

Piše: HinaObjavljeno: 13. listopad 2016. 17:15

Australski tenisač Nick Kyrgios saznao je kaznu za svoje sramotno ponašanje u Kini.

Nakon bezobrazluka u 2. kolu ATP turnira u Šangaju u meču protiv Zvereva (pobjeda Zvereva 6:3, 6:1) bilo je i poziva da mu se doživotno zabrani igranje tenisa, ali u ATP-u su na sve gledali drugačije.

Naime, odrezali su mu kaznu od 16.500 dolara.

"Kyrgios je odmah kažnjen maksimalnom novčanom kaznom od 10.000 dolara za to što se nije trudio, još 5000 dolara će platiti zbog verbalnog obračuna s gledateljem, a 1500 dolara će ga koštati nesportsko ponašanje", izjavio je glasnogovornik ATP-a.

"Bilo mi je teško. Igrao sam dosta mečeva zaredom. Bio sam fizički i psihički umoran. Odlučio sam ići lakšim putem pa se nisam ni pojavio", metaforički je objasnio i pokušao opravdati svoje ponašanje Kyrgios.

Podsjećamo, Australac je prilikom jedne izmjene poene dobacio sucu da sudi kraj da može što prije otići kući, a njegovo namjerno puštanje poena iziritiralo je jednog gledatelja koji mu je otvoreno prigovorio.

Trebao bi imati poštovanja prema protivniku, tenisu i sportu - kazao je gledatelj na što mu je Kyrgios odgovorio:

- Hoćeš ti možda igrati? Ne? Onda sjedni i začepi.

Ovo je još jedan u nizu ekscesa koje je daroviti, ali i hiroviti Australac izazvao na terenu ili izvan njega, zbog čega je već bio više puta novčano kažnjavan i nalazio se pod uvjetnom suspenzijom.

Linker
02. svibanj 2024 11:34