MARIN - BRZ I EFIKASAN

Strani mediji slave Marina Čilića: 'Njegovo Visočanstvo dokrajčeno je nokautom'

Čilić je bio jednostavno predobar, jak poput bika - piše švicarski Blick
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 07. rujan 2014. 15:06

New York Times

Put prema 18. Grand Slam titutli, koju sanja od Wimbledona 2012., za Federera nikada nije izgledao lakše. No protiv Čilića nije bio ni blizu. Egzekucija je bila brza i uvjerljiva, a Čilić je svijetu poslao poruku da je vladavina „velike četvorke“ stigla kraju.

Gazzetta dello Sport

Marin Čilić odigrao je meč života i stavio Federera na milost i nemilost. Švicarac je izgledao nezapamćeno loše, ni u jednom trenutku nije bio u stanju pročitati Čilićeve namjere i ući u njegov tempo. Prvi put nakon Australian Opena 2005. u finalu Grand Slama nema ni Federera ni Nadala ni Đokovića.

L'Equipe

U nepodnošljivoj njujorškoj vrućini, Federer je odletio u tri brzinska seta. Poraza su ga koštale njegove vlastite pogreške, ali i učinkovitost Čilićevog servisa. Njegovo Visočanstvo dokrajčeno je nokautom.

Mundo Deportivo

Nishikori i Čilić pokrenuli su novu tenisku revoluciju. Nakon onoga što je proživio protiv Monfilsa u četvrtfinalu, Federer nije imao snage za novi preokret. Čilić je bio besprijekoran u svojem kontinuiranom napadanju te omogućio prvi finale Grand Slama s igračima izvan Top 10 nakon Roland Garrosa 2002.

Bild

Tenisko čudo: u finale US Opena stigli su dvojica dojučer teniskih 'nitko i ništa'. Ovo je prekretnica u novijoj povijesti tenisa, fantastična četvorka više nije nedodirljiva.

Blick

Federerov san o 18. Grand Slamu ostao je nedosanjan, a poraz je tim neugodniji što je njegov najveći rival Novak Đoković eliminiran u prvom meču. Čilić je bio jednostavno predobar, jak poput bika. Federer nije imao odgovora, mogao je samo glasno psovati.

BBC

Čilićeva pobjeda nije potpuno iznenađenje jer je Federer još u četvrtfinalu pokazao znakove krhkosti. Goran Ivanišević je Čilića napunio samopouzdanjem, a ovaj je lopticu udarao čisto i snažno. Federeru na kraju nezaboravnog dana nije ostavio nikakvu šansu za comeback.

Linker
26. lipanj 2024 07:04