Foto: Vlado Kos / CROPIX
ATP INDIAN WELLS

STRAŠNA FORMA BORNE ĆORIĆA Hrvat pomeo još jedno poznato ime, Ivan Dodig i Mate Pavić uspješni u parovima

Piše: HinaObjavljeno: 11. ožujak 2018. 09:29

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 3. kolo ATP turnira iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu nakon što je u nedjelju svladao 19. nositelja Španjolca Alberta Ramosa-Vinolasa sa 6-0, 6-3.

Ćorić je bio gotovo jednako uvjerljiv kao i u prvom kolu, kada je za samo 58 minuta pobijedio Amerikanca Donalda Younga sa 6-0, 6-2. Protiv Ramosa-Vinolasa trebalo mu je 17 minuta više.

Ćorić je projurio kroz prvi set izgubivši samo četiri poena na svoj servis, a gotovo jednako dominantan bio je i u drugom setu. Španjolac se je držao do sedmog gema, kada je izgubio servis. Ćorić je meč okončao još jednim breakom za uvjreljivu pobjedu 6-0, 6-3.

Bio je to njihov treći dvoboj, a hrvatski tenisač sada vodi sa 2-1 u pobjedama. Španjolac je slavio 2016. u 1. kolu Australian Opena, a Ćorić mu je uzvratio pobijedivši ga u četvrtfinalu prošlogodišnjeg turnira u Marrakechu.

U sljedećem kolu Ćoriću će opet biti protivnik Španjolac, ovaj puta to će biti 13. nositelj Roberto Bautista Agut, s kojim ima negativan omjer. Bautista Agut vodi sa 4-1 u pobjedama, a španjolski tenisač slavio je i u posljednjem međusobnom susretu koji je odigran ove godine u četvrtfinalu Dubaija.

Indian Wells: Ivan Dodig i Mate Pavić uspješni u parovima

Hrvatski tenisači Ivan Dodig i Mate Pavić plasirali su se u 2. kolo u konkurenciji parova na ATP turnira iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu. Hrvatsko-američki par Ivan Dodig i Rajeev Ram svladali su japansko-čileansku kombinaciju Bena McLachlana i Julia Peraltu sa 4-6, 6-3, 10-5, dok su Oliver Marach i Mate Pavić pobijedili američko-kanadski par Stevea Johnsona i Daniela Nestora sa 7-6 (4), 6-3.

Dodig i Ram loše su krenuli u meč, rano su izgubili servis, već u trećem gemu. Mogli su ga vratiti u sljedećem gemu, pa i u osmom, kada su imali tri break-lopte, ali nisu iskoritili prilike i izgubili su prvi set.

U nastavku meča Dodig i Ram su zaigrali puno bolje. U drugom setu rano dolaze do breaka i vodstva 2-0, i nakon toga svojim protivnicima više nisu dali priliku za povratak, pa je odluka pala u trećem setu kojeg su dobili sa 10-5.

Osvajači ovogodišnjeg Australian Opena Austrijanac Oliver Marach i Mate Pavić trebali su sat i 19 minuta da bi svladali američko-kanadski par Stevea Johnsona i Daniela Nestora sa 7-6 (4), 6-3. U prvom setu oba su para po jednom gubila servis, pa je odluka pala u tie-breaku. Nakon dobitka prvog seta Marach i Pavić su u nastavku meča imali samo jednu priliku za break, ali su je realizirali i rutinirano su završili meč u svoju korist.

Linker
19. travanj 2024 20:46