foto: Julian Finney / Getty
ATP ESTORIL

Sudar teniskih dragulja u četvrtfinalu: Ovo je derbi koji će gledatelji na Touru sve češće gledati

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. travanj 2016. 10:28

Posljednji put igrali su u lipnju 2013., na travi juniorskog turnira u Roehamptonu. Nick Kyrgios imao je 18, Borna Ćorić 16 godina. Sudar mladih lavova žednih dokazivanja završio je u treptaj oka: 6-2, 6-2 za vižljastog Australca koji je potom osvojio turnir. Bio je to pretposljednji poraz uopće u Ćorićevoj juniorskoj karijeri. Kasnije je izgubio još samo od Hyeona Chunga u četvrtfinalu Wimbledona, a početkom rujna okrunio je priču osvojivši US Open.

Na Kyrgiosa je, osim u Roehamptonu, naletio i u Osaki 2012. Ishod je bio vrlo sličan. Danas će se prvi put naći nasuprot jedan drugome kao profesionalci. Pozornica je četvrtfinale Estorila, a ulog je, osim bodova, i statusno pitanje - tko je legitimni predvodnik nove generacije svjetskog tenisa?

Vaga je zasad na Kyrgiosovoj strani. Ekscentrik iz Canberre u ovoj je sezoni ukrotio divlji karakter (iako se zbog otkazivanja Davis Cupa uspio posvađati s kolegama iz reprezentacije) i prezentirao sve bogatstvo svojeg talenta. Igrom koja je graničila s perfekcijom osvojio je Marseille, a nakon polufinala Mastersa u Miamiju postao je najmlađi tenisač u Top 20 poslije našeg Marina Čilića i 2009.

Dok Ćorića nedvojbeno krase veća borbenost i posvećenost, Kyrgios trenutno raspolaže širim repertoarom udaraca. Ipak, upravo je zemlja podloga na kojoj ga Zagrepčanin može neutralizirati i natjerati da izgubi strpljenje. - Bit će to dvoboj za uživanje. Kyrgios je favorit, ali to ne znači da neću izaći na teren s namjerom da se borim i pobijedim - poručio je Borna nakon pobjede nad Dutrom Silvom.

Kyrgios je točno na svoj 21. rođendan izbacio Cervantesa, nakon čega su ga organizatori turnira počastili tortom. Četvrtfinalni dvoboj najavio je kratko:

- Čeka me težak meč, jer Borna igra jako dobro. Kako god završio okršaj u Estorilu, za koju ćemo ga se godinu vjerojatno prisjećati kao prvo poglavlje ozbiljnog rivalstva. Ćorić vs. Kyrgios - “ovo bi mogao biti početak jednog divnog prijateljstva”.

Linker
25. rujan 2024 01:24