Zeljko Hajdinjak / CROPIX
EKSHIBICIJA U UMAGU

SVE ISTO KAO I PRIJE 29 GODINA: GORAN PRPIĆ OPET POBIJEDIO GORANA IVANIŠEVIĆA 'Samo ovaj put nas je gledalo nekoliko tisuća ljudi više'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 14. srpanj 2019. 01:16

Gorana Prpića, prvog osvajača umaškog turnira, sada već daleke 1990. godine, pitali su je li mu neobično da će igrati na stadionu, koji nosi ime Gorana Ivaniševića, svoga suparnika iz toga finala i iz ove ekshibicije u čast 30. godišnjice.

- Baš sam to mislio spomenuti, pitao sam se kako će se ponašati prema meni, hoće li biti pravi domaćin – našalio se šest godina stariji Goran, a Goran mlađi se ubacio: - Nije to nikakav problem, prekrit ćemo s nečim prezime, pa će se igrati na stadionu dva Gorana.

Umag, 130719.
Stadion Goran Ivanisevic, 30. ATP zurnir Umag.
Na fotografiji: Eksibicijski mec izmedju Gorana Ivanisevica i Gorana Prpica.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ono što je najljepše, stadion je bio više nego pristojno ispunjen unatoč temperaturi, koja više sugerira na kasnu jesen. U odnosu na to finale iz 1990. godine bilo ih je puno, puno više. - Nekoliko tisuća više – istaknuo je Ivanišević.

Njihov tenis i u ovim godinama je vrlo gledljiv, iako je bilo evidentno da se čuvaju da im se ne bi dogodila neka ozljeda. Pogotovo Ivanišević.

- Zateže me stražnja loža, imam nekakav hematom, pa se moram paziti da bih ostao u komadu do srijede. Nema smisla da Patrick Rafter dođe iz daleke Australije, a ja nisam u stanju igrati zbog ozljede.

Umag, 130719.
Stadion Goran Ivanisevic, 30. ATP zurnir Umag.
Na fotografiji: Eksibicijski mec izmedju Gorana Ivanisevica i Gorana Prpica.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nakon dosta zabave, dobrih poena i podsjećanja na stara vremena, Goran Prpić je ponovio uspjeh otprije 29 godine. Opet je pobijedio Gorana Ivaniševića, ovoga puta sa 6:4.

Ždrijeb Umaga: Ćorić čeka talentiranog Francuza ili kvalifikanta

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 14.) postavljen je za 2. nositelja 30. izdanja umaškog ATP turnira i slobodan je u 1. kolu, a u 2. kolu čeka boljeg iz dvoboja talentiranog ljevorukog 20-godišnjeg Francuza Corentina Mouteta (ATP - 84.) i igrača iz kvalifikacija, odlučeno je ždrijebom održanim u subotu navečer u TC Stella Maris.

Preostala dvojica hrvatskih tenisača u glavnom turniru, 28-godišnji Viktor Galović (ATP - 196.) i 22-godišnji Nino Serdarušić (ATP - 290.), koji su dobili pozivnice organizatora, za suparnike u 1. kolu dobili su igrače iz kvalifikacija. Prvi nositelj kvalifikacijskog turnira je Talijan Salvatore Caruso (ATP - 123.), a među 16 igrača koji traže prolaz u glavni turnir našao se i 18-godišnji Umažanin Admir Kalender koji će u 1. kolu igrati protiv Mađara Attile Balazsa. Za plasman u glavni turnir potrebne su tri pobjede.

Prvi nositelj glavnog turnira je Talijan Fabio Fognini, koji će u Umagu zaigrati s renkingom karijere, jer će se na novoj ATP ljestvici, koja će biti objavljena u ponedjeljak, naći na 9. mjestu. U prvom kolu je slobodan, a u 2. kolu čeka sunarodnjaka, pobjednika dvoboja Thomasa Fabbiana (ATP - 89.) i Stefana Travaglie (ATP - 102.).

Treći nositelj, Srbin Laslo Đere (ATP - 35.), čeka pobjednika dvoboja bivšeg umaškog finalista Talijana Paola Lorenzija i igrača iz kvalifikacija, dok će četvrti nositelj, Srbin Dušan Lajović (ATP - 36.) za suparnika u 2. kolu imati boljeg iz meča bivšeg umaškog pobjednika, Rusa Andreja Rubljova i Nizozemca Robina Haasea.

Mečevi 1. kola kvalifikacija na rasporedu su u subotu od 10 sati ujutro, a prvi dvoboji glavnog turnira bit će odigrani u ponedjeljak od 16.30 sati. (Hina).

ŽDRIJEB GLAVNOG TURNIRA 30. IZDANJA PLAVA LAGUNA CROATIA OPENA:

Fabio Fognini (Ita/1) - slobodan

Stefano Travaglia (Ita) - Thomas Fabbiano (Ita)

Viktor Galović (Hrv) - kvalifikant

Taro Daniel (Jap) - Filip Krajnović (Srb/6)

Laslo Đere (Srb/3) - slobodan

Paolo Lorenzi (Ita) - kvalifikant

Cedric-Marcel Stebe (Njem) - Jiri Vesely (Češ)

Pablo Andujar (Špa) - Leonardo Mayer (Arg/8)

Marco Cecchinato (Ita/5) - Aljaž Bedene (Slo)

Pedro Sousa (Por) - Jannik Sinner (Ita)

Andrej Rubljov (Rus) - Robin Haase (Niz)

Dušan Lajović (Srb/4) - slobodan

Martin Kližan (Slk/7) - Facundo Bagnis (Arg)

Nino Serdarušić (Hrv) - kvalifikant

Corentin Moutet (Fra) - kvalifikant

Borna Ćorić (Hrv/2) - slobodan

Linker
08. svibanj 2024 05:53