Tara Würth

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
TEŠKA POBJEDA

Tara Würth preko Čehinje do naslova u Splitu, za hrvatsku tenisačicu to je četvrti trofej u karijeri

Nakon nepuna dva sata borbe na terenu Hrvatica je uspjela slomiti otpor suparnice
Piše: HinaObjavljeno: 08. travanj 2023. 13:25

Tara Würth, 20-godišnja hrvatska tenisačica, osvojila je naslov pobjednice zemljanog ITF turnira koji se igrao na splitskim Firulama, u finalu je pobijedila Čehinju Saru Bejlek sa 6-2, 3-6, 6-4.

Finale je trajalo jedan sat i 54 minute, a Würth je došla do četvrte titule na ITF World Touru u karijeri, kao i premijerne u ovoj godini. Prije Splita tijekom 2023. je još igrala finale u Portu.

Bio je to dvoboj susjednih tenisačica na ljestvici, Würth je prije ovog turnira bila 170. na svijetu, a Bejlek 169., a isto tako je Wurth u Splitu bila postavljena za četvrtu, a 17-godišnja Čehinja za treću nositeljicu.

Manje od dvadeset minuta trebalo je hrvatskoj tenisačici za bijeg na 5-2 u prvom setu čime je stekla veliku prednost u finalu. Početkom drugog seta slika na terenu se promijenila te je Bejlek povela 4-1. No, nadoknadila je Würth taj zaostatak te je servirala za 4-4. Preokret se u drugom setu nije dogodio već je Bejlek uzela dva gema u nizu i dobila drugu dionicu 6-3.

U trećem setu mlada je Čehinja povela 2-1 s breakom, ali je Wurth uspjela okrenuti situaciju. Kod vodstva 4-3 hrvatska tenisačica je oduzela servis suparnici za 5-3 i potom servirala za meč. Tada nije uspjela okončati dvoboj, ali je kod 5-4 kada je napravila novi break za veliko slavlje.

Nagradni fond splitskog turnira bio je 40.000 američkih dolara.

Wurth je u Splitu igrala i finale parova, ali s partnericom Slovenkom Nikom Radišić, nije osvojila taj trofej. U finalu su sa 6-1, 6-4 bolje bile Slovenka Erjavec i Đorčeska iz Sjeverne Makedonije.

Linker
27. travanj 2024 19:43