Jannik Sinner

 STRINGER Afp
TENISKA ‘BOMBA‘

Sprema se šokantan preokret u slučaju Sinner? ‘Tražimo suspenziju između jedne i dvije godine‘

Svjetska antidopinška agencija (WADA) objavila je da je poslala žalbu Sudu za sportsku arbitražu
Piše: SNObjavljeno: 28. rujan 2024. 10:02

Prvi tenisač svijeta Jannik Sinner mogao bi ipak snositi teške posljedice za svoja dva pozitivna testa na doping tijekom Masters turnira u Indian Wellsu u ožujku. Slučaj koji je podigao neviđenu prašinu u teniskom svijetu, budući da ga su ga nadležna tijela istraživala i procesirala u potpunoj tajnosti, na pomolu je velikog preokreta.

Svjetska antidopinška agencija (WADA) priopćila je, naime, da je ovaj tjedan poslala žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS), od kojeg traži suspenziju za Sinnera između jedne i dvije godine. Smatraju da je odluka o tome da Sinner nije kriv za pozitivan doping test "neispravna" te u suprotnosti s važećim antidopinškim pravilima.

Zbog toga traže puno teže sankcije od onih koje je Talijan dobio, a to je bilo poništavanje rezultata i oduzimanje "prize moneya" osvojenog u Indian Wellsu.

Sinner je bio pozitivan na sintetski anabolički steroid klostebol, a Međunarodna agencija za teniski integritet (ITIA) prihvatila je njegovo objašnjenje da ga je u tijelo unio nenamjerno, kontaminacijom tijekom masaže, te ga zbog toga nisu suspendirali. Neobična je bila i Sinnerova odluka da je tek nakon što je cijeli slučaj izašao u javnost otpustio fizioterapeuta Giacoma Naldija i kondicijskog trenera Umberta Ferraru.

WADA je u priopćenju dodala da je slučaj sad u rukama CAS-a te ga do konačne odluke neće komentirati.

Linker
28. rujan 2024 10:06