ISPALA I SESTRA VENUS

Ajla Tomljanović preko Vesnine do 3. kola, Muguruza razbila Serenu Williams!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2014. 17:48

Ajla Tomljanović sa sat i 38 minuta igre prošla je u 3. kolo Roland Garrosa. U 2. kolu Tomljanović je savladala favoriziranu Ruskinju Elenu Vesninu, 32. nositeljicu, sa 7-6(6), 6-2. Bio je to njihov prvi međusobni ogled, a status favoritkinje uoči njega imala je Vesnina zbog 40 mjesta boljeg renkinga.

Ajla je u susretu s Vesninom pokazala kvalitetu izbacivši 32. tenisačicu svijeta za sat i 20 minuta igre. Ajla je u prvom setu spasila dvije set-lopte, prvu kod 4-5, a drugu u "tie-breaku" kod 5-6. Nakon dobitka prvog seta naša tenisačica je drugi set započela s 0-2, ali je brzo opet preokrenula i sa šest uzastopnih gemova osigurala pobjedu i 3. kolo. Tomljanović je u meču bila jako koncentrirana u ključnim trenucima, od dvije "break prilike" iskoristila je obje, dok je od devet šansi za obrat Ruskinje spasila čak osam.

Za Tomljanović je plasman u 3. kolo Roland Garrosa najbolji rezultat u njezinoj karijeri što se Grand Slamova tiče, a sljedeća suparnica bit će joj Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Senzacije na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru godine, nastavile su se i četvrtog dana. Štoviše, srijeda je donijela i najveće iznenađenje dosad. Mlada španjolska tenisačica Garbiñe Muguruza (20) u drugom je kolu izbacila prvu igračicu svijeta i braniteljicu naslova Serenu Williams. I to na kakav način! Slavila je sa 6-2, 6-2 nakon samo 64 minute igre!

Igrala je 35. igračica svijeta sjajno i učinila potpuno nemoćnom Serenu koja je puno griješila, a u drugom setu nekoliko puta bila i na rubu suza. Nakon što je na Australian Openu ispala u osmini finala najbolja svjetska tenisačica se tako i na drugom Grand Slam turniru godine oprašta ranije nego što je bilo tko očekivao. Muguruza je prošlu godinu završila na 64. mjestu, a ove je sezone napravila veliki napredak. Osvojila je premijerni naslov u Hobartu, te igrala finale u Florianopolisu.

A u 3. kolu pariškog Grand Slama igrat će protiv godinu dana mlađe Slovakinje Anne Schmiedlove, koja je nešto ranije izbacila - Venus Williams. Mnogi su očekivali međusobnu borbu sestara za osminu finala, ali Schmiedlova i Muguruza su imale drugačiju ideju. Slovakinja je protiv nekadašnje finalistice Garrosa slavila 2-6, 6-3, 6-4.

Linker
23. rujan 2024 05:30