TOMLJANOVIĆ ISPALA

Ajlin san prekinut u osmini finala: Suarez Navaro uvjerljivo bolja od Hrvatice

Suarez Navarro je kao favorit ušla u dvoboj osmine finala protiv Ajle Tomljanović i taj status potvrdila je pobjedom 6-3, 6-3 za sat i 15 minuta provedenih na terenu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 01. lipanj 2014. 18:04

Ajla Tomljanović nije uspjela. Carla Suarez Navarro s uvjerljivih je 6-3, 6-3 zaustavila 21-godišnju Zagrepčanku u osmini finala Roland Garrosa i spriječila da Hrvatska nakon deset godina ponovno dobije četvrtfinalisticu Grand Slama.

U meču koji je trajao 73 minute, presudni su faktor bile pogreške. Ajla ih je napravila 25, od kojih čak 18 u drugom setu u kojem je prva suparnici oduzela servis, ali onda odmah izgubila koncentraciju. Španjolka je bila puno efikasnija na servisu, a u ključnim trenucima nemilosrdna s osnovne crte.

Ajla se u zaostatku našla rano, nakon trećeg gema. Prvu break-loptu je spasila, ali kod druge je njezin bekhend ostao u mreži. Španjolka je potvrdila vodstvo sigurnim servis-gemom i otišla na 3-1.

Iako je naša tenisačica brzo demonstrirala najjače oružje, zabivši dva asa, 14. nositeljica Suarez Navarro je u prvom setu pokrivala doslovno svaki djelić terena. Ajla je najbliže povratku bila pri rezultatu 3-4, kada je stigla do izjednačenja, no tu se i zaustavila.

Španjolka je pri svakoj dužoj izmjeni ubacivala u višu brzinu, prošetala Ajlu lijevo-desno i na taj način došla do prvog seta. U posljednjem je servis-gemu Tomljanović opet pokleknula. Na 0-40 spasila je dvije set-lopte, ali ne i treću.

Znakove ranjivosti je na početku drugog seta nakratko pokazala i Suarez. Četvtfinalistica Roland Garrosa iz 2008. spojila je nekoliko pogrešaka, što je Ajla kapitalizirala breakom. Nažalost, jednako brzo ga je i ispustila na način viđen u prvom setu.

Suarez je vratila kontrolu, diktirala poene i strpljivo čekala pogreške i da bi ponovno uhvatila Ajlu na krivoj nozi za 3-1. Do kraja joj je ponudila dvije šanse za povratak u meč. Prva break lopta stigla je kada je Španjolka pri vodstvu 4-2 promašila smeš, no Tomljanović tu donaciju nije pretvorila u gem.

- Razočarana sam zbog ovog poraza, voljela bih da sam bolje odigrala taj meč. Izuzev ovog meča, jasno da s ovog turnira nosim puno više pozitivnih nego negativnih uspomena. Pokazala sam da mogu igrati dobar tenis i nositi se s najboljim igračicama na Touru – izjavila je 21-godišnja hrvatska tenisačica.

Drugi pojas za spašavanje Ajla je mogla uloviti pri 3-5, ali ju je na break lopti suparnica opet prisilila na pogrešku. Otpor je potrajao još nekoliko minuta, da bi Suarez realizirala treću meč-loptu za četvrtfinale u kojem će igrati protiv polufinalistice Australian Opena, Kanađanke Eugenie Bouchard.

Ajli nakon najboljeg tjedna karijere ostaje utjeha da će zahvaljujući pobjedama nad Schiavone, Vesninom i Radwanskom na sljedećoj WTA ljestvici biti uvjerljivo najbolja hrvatska tenisačica, nadomak Top 50.

Od mečeva koji su završili do zaključenja ovog izdanja, valja izdvojiti maratonsku pobjedu Andyja Murraya nad Philippom Kohlschreiberom. Škot je u nastavku prekinutog petog seta slavio sa 12-10. U osmini finala će igrati s Fernandom Verdascom, koji je bez većih poteškoća projurio kraj Richarda Gasqueta.

Prvi se u četvrtfinale kod tenisača plasirao Tomáš Berdych, koji je s glatkih 6-4, 6-4, 6-4 izbacio Isnera.

Roland Garros, tenisačice, četvrto kolo:

Carla Suarez Navarro (Španjolska, 14) - Ajla Tomljanović (Hrvatska) 6-3, 6-3

Draganja u četvrtfinalu parova!

Hrvatski 23-godišnji tenisač Marin Draganja i njegov partner, Rumunj Florin Mergea, plasirali su se u četvrtfinale Roland Garrosa u konkurenciji parov

Draganja i Mergea pobijedili su u osmini finala ljevoruke suparnike, Španjolca Feliciana Lopeza i Austrijanca Jürgena Melzera 7-5, 6-3 nakon jednog sata i 10 minuta igre.

Roland Garros, parovi, osmina finala:

Draganja / Mergea – Lopez / Melzer 7-5, 6-3

Linker
25. rujan 2024 07:15