Carlos Alcaraz

 FAYEZ NURELDINE Afp
Slam šest kraljeva

Alcaraz preko Runea izborio spektakl protiv Nadala, Sinnera čeka novi okršaj s Đokovićem

Srpski tenisač je slobodan u prvom kolu, baš kao i Rafael Nadal u drugom dijelu ždrijeba
Piše: HinaObjavljeno: 16. listopad 2024. 20:05

Nakon prvog tenisača na svijetu Talijana Jannika Sinnera, polufinale ekshibicijskog turnira Slam šest kraljeva koji se održava u Rijadu osigurao je Španjolac Carlos Alcaraz.

U prvom svom meču na turniru Alcaraz je nadigrao Danca Holgera Runea sa 6-4, 6-2. Do 4-4 u prvom setu nije bilo break gemova, a onda je Španjolcu bilo dovoljno nekoliko eksplozivnih trenutaka u kojima je slomio suparnika.

Od tog trenutka je Alcaraz nanizao četiri gema, poveo 6-4, 2-0 i riješio pitanje pobjednika. Do kraja je danskom igraču prepustio tek dva gema. U polufinalu će tijekom četvrtka Alcaraz igrati protiv svog sunarodnjaka i idola Rafaela Nadala koji je nedavno najavio kraj karijere krajem ove godine.

Talijan Jannik Sinner, prvi tenisač na svijetu, lakoćom se plasirao u polufinale ekshibicijskog turnira Slam šest kraljeva koji se održava u Rijadu, nakon pobjede protiv Rusa Danila Medvjedeva.

Za tek nešto više od sat vremena igre Sinner je pobijedio 6-0, 6-3 čime je osigurao polufinalni meč protiv Novaka Đokovića u četvrtak. Srpski tenisač je slobodan u prvom kolu, baš kao i Rafael Nadal u drugom dijelu ždrijeba. Nadal u polufinalu čeka pobjednika meča u kojem se kasnije tijekom srijede sastaju njegov sunarodnjak Carlos Alcaraz i Danac Holger Rune.

image

Jannik Sinner i Danil Medvjedev

FAYEZ NURELDINE Afp

Talijan je protutnjao prvim setom u kojem je ostavio Medvjedeva bez gema. Nešto ravnopravnija borba viđena je u drugom setu, iako je i u njemu bolji bio Sinner. Kod zaostatka 3-4 ruski tenisač je imao veliku šansu za povratak, ali nije iskoristio tri vezane break lopte, kao i još jednu u nastavku gema, čime je potpisao novi poraz protiv najboljeg igrača na svijetu.

Sinner je pobijedio Medvjedeva osmi put u posljednjih devet međusobnih mečeva.

U subotu je na programu finalni meč, kao i onaj za treće mjesto.


Slam šest kraljeva, polufinale:

Jannik Sinner (Ita) - Danil Medvjedev 6-0, 6-3

Carlos Alcaraz (Špa) - Holger Rune (Dan) 6-4. 6-2

Linker
16. listopad 2024 21:43