Sam Querrey sa suprugom
 SCREENSHOT: INSTAGRAM
Prvi intervju od incidenta

Amerikanac napokon objasnio skandalozni bijeg kojim je prekršio sve propise i podijelio sportski svijet!

‘Ponio sam se kao otac i suprug. Napravio sam što sam mislio da je ispravno u tom trenutku...‘
Piše: SNObjavljeno: 07. siječanj 2021. 08:16

Sjećate se kontroverze koju je izazvao Sam Querrey? Američki tenisač pobjegao je s turnira u St. Peterburgu nakon pozitivnog nalaza na koronavirus u listopadu prošle godine i tako završio na naslovnicama medija.

Nekad 11 tenisač svijeta je u društvu supruge Abby Dixon i sina Forda napustio Rusiju privatnim avionom kršeći sigurnosne protokole o koronavirusu i uspio ući u London bez ikakve provjere i testiranja.

Otkrio je Querrey u razgovoru za Sports Illustrated zašto je odlučio ignorirati pravila samoizolacije i pobjeći iz hotela, zbog čega je prošlog tjedna od strane ATP Toura kažnjen sa 15.000 funti.

"Odluku sam donio između 22 sata navečer i 10 ujutro idućeg dana. Bio sam sa ženom i djetetom i nisam se osjećao ugodno misleći da bi se mogao radzvojiti od njih. Zato sam donio odluku da sjednemo u avion i odemo", rekao je Querrey.

"Nazvao sam avionsku kompaniju i pitao mogu li dobiti let iz St. Peterburga za London. I povratnim pozivom javili su mi da su našli let. Napustili smo hotel rano ujutro da nas ne bi vidjeli, zaputili se na terminal i odletjeli za London", dodaje američki tenisač, a vjeruje se da ga je taj let u datoj situaciji koštao 40.000 funti. Nije ga bilo briga. Querry je unatoč pozitivnom nalazu stigao u London 13. listopada i s obitelji je ušao u zemlju bez ikakvih provjera.

Objasnio je da je cijelo vrijeme tijekom leta imao zaštitnu masku i da nije razgledavao London po dolasku, već je ostao 14 dana s obitelji u karanteni.

"Ponio sam se kao otac i suprug i to je bio ljudski potez. Napravio sam što sam mislio da je ispravno. Nisam želio dozvoliti da nas odvedu u bolnicu na dva tjedna. Po mom mišljenju, nismo nikoga doveli u opasnost. Izolirali smo se, nosili maske i minimalizirali smo izlaganje. Ne vidim kako smo mogli prenijeti virus na nekoga tijekom tog puta" zaključio je Querrey.

ATP je tijekom izricanja kazne uzeo u obzir Qquerreyjevo uzorno ponašanje tijekom godina.

Linker
23. travanj 2024 10:45