Iga Swiatek

 SAEED KHAN Afp
VODE I TALIJANI

Amerikanci sjajnom igrom poveli protiv Poljaka, prva igračica svijeta uvjerljivo poražena

Jessica Pegula svladala je Igu Swiatek s dva puta po 6:2, SAD-u nedostaje bod za finale.
Piše: HINAObjavljeno: 06. siječanj 2023. 15:26

SAD su u polufinalu United Cupa koji se igra u Sydneyu povele sa 2-0 protiv Poljske nakon što je Jessica Pegula svladala sa 6-2, 6-2 prvu tenisačicu svijeta Igu Swiatek, a onda Frances Tiafoe povećao prednost pobjedom nad Kacperom Zukom.

"Mislila sam da sam napravila dobar posao igrajući jako agresivno, servirajući pametno i jako dobro uzvraćajući", rekla je Pegula, treća na WTA ljestvici, koja je izgubila u prethodna četiri meča protiv Swiatek.

"Ona je jedna od najboljih igračica na svijetu tako da morate biti stvarno na vrhu svoje igre da biste pobijedili Jessie," rekla je Swiatek. "Tako da nisam iznenađena jer znam što ona može napraviti. Više sam iznenađena što nisam bila u mogućnosti zaustaviti njezinu igru ​​danas."

Tiafoe je doveo Amerikance u vodstvo od 2-0 kada je pobijedio Kacpera Zuka 6-3 6-3, kazavši nakon meča da ga je Pegulina igra inspirirala.

Amerikancima sada za finale treba samo jedna pobjeda. U subotu će se Taylor Fritz i Madison Keys sučeliti s Hubertom Hurkaczom i Magdom Linette prije mogućeg dvostrukog dvoboja koji će odlučiti pobjednika u slučaju izjednačenog rezultata 2-2.


Veliko vodstvo Talijana

Italija vodi 2-0 protiv Grčke u drugom polufinalnom susretu United Cupa u Sydneyu nakon što je najprije Martina Trevisan (WTA-27.) svladala šestu igračicu svijeta Mariju Sakkari, a onda Lorenzo Musetti nadigrao Stefanosa Sakellaridisa.

Trevisan je najprije sa 6-3, 6-7(4), 7-5 svladala Sakkari poslije tri sata i 17 minuta igre.

Nakon nje je Musetti povećao na 2-0 pobjedom od 6-1 6-1 nad Stefanosom Sakellaridisom.

Ranije su SAD također povele sa 2-0 protiv Poljske. Jessica Pegula je sa 6-2 6-2 bila bolja odd prve tenisačice svijeta Ige Swiatek, a njenim je stopama nastavio Frances Tiafoe koji je sa 6-3, 6-3 pobijedio Kacpera Zuka 6-3 6-3

Polufinalni susreti nastavljaju se u subotu s još dva pojedinačna meča i mješovitim parovima. Finale će se održati sljedeći dan.

Linker
27. srpanj 2024 01:28