getty images
U 2. KOLU NA WICKMAYER

Ana Konjuh u Wimbledonu upisala prvu seniorsku pobjedu na Grand Slamu!

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 23. lipanj 2014. 16:43

Ana Konjuh ponovno je dokazala da je hrvatski tenis u ‘maloj s Lapada’ dobio pravo blago. Šesnaestipolgodišnja Dubrovčanka, najmlađa od svih 256 igračica i igrača u glavnom turniru Wimbledona, nastavila je pobjednički niz iz kvalifikacija i prvi put u karijeri prošla prvo kolo glavnog turnira na Grand Slamu. Svladala je Marinu Eraković, rođenu Splićanku koja igra za Novi Zeland, 6-3, 4-6, 6-0.

Još prošle godine Ana je igrala juniorski turnir u All England Clubu i izgubila tijesan polufinale od Amerikanke Townsend. Danas je Ana dovoljno mlada, ali i predobra za juniorsku konkurenciju.

Novi test kvalitete imat će u srijedu, i to protiv pomalo neočekivane suparnice. Belgijka Yanina Wickmayer izbacila je 19. nositeljicu, Samanthu Stosur (6-3, 6-4), i daleko je od lošeg ždrijeba za drugo kolo...

Mirjana Lučić-Baroni ispala

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni oprostila se trećeg Grand Slam turnira sezone Wimbledona nakon što je u dvoboju 1. kola izgubila od osme nositeljice Bjeloruskinje Viktorije Azarenko 3-6, 5-7.

Nakon gubitka prvog seta, Lučić-Baroni je zaigrala daleko bolje i imala je priliku odvesti susret barem u treći set. U drugom setu je povela 3-1, imala i vodstvo 5-3, a kod 5-4 i tri set-lopte. Međutim, Bjeloruskinja se uspjela vratiti, nanizala je četiri gema i privela susret kraju.

Bio je to njihov drugi međusobni ogled, a Azarenka je slavila i u prvom koji su igrale prije četiri godine također u Wimbledonu.

Linker
24. rujan 2024 22:52