Nick Kyrgios

 Afp
UNITED CUP

Australci bez glavne zvijezde na premijernom izdanju novog natjecanja, evo kad igra Hrvatska

Nick Kyrgios morao je otkazati sudjelovanje na domaćem terenu zbog problema s gležnjem.
Piše: HINAObjavljeno: 28. prosinac 2022. 12:27

Australska mješovita teniska reprezentacija, koja će nastupiti na prvom izdanju United Cupa, neće u svom sastavu imati Nicka Kyrgiosa, koji je morao otkazati nastup zbog bolova u gležnju.

United Cup je natjecanje u kojem će zajedno sudjelovati tenisačice i tenisači te predstavljati svoje države, a svima će koristiti kao priprema za Australian Open koji će započeti 16. siječnja.

Kyrgios je čekao s odlukom do zadnjeg dana prije početka natjecanja, nadajući se da će se uspjeti oporaviti.

"Nadali smo se da će moći nastupiti, ali nažalost, no se neće dogoditi", izjavio je direktor natjecanja Stephen Farrow za australski dnevnik Herald.

Australija je u skupini D s reprezentacijama Španjolske i Velike Brtanije, kojoj je domaćin Sydney. Prvo ime domaće reprezentacije je Alex De Minaur kod tenisača te Ajla Tomljanović kod tenisačica. Španjolsku će predvoditi Rafael Nadal i Paula Badosa, a Veliku Britaniju Cameron Norrie i Harriet Dart.

Na natjecanju sudjeluje i reprezentacija Hrvatske koja se nalazi u skupini F s Francuskom i Argentinom, a domaćin toj grupi je Perth. Za Hrvatsku su prijavljeni Borna Ćorić, Borna Gojo i Matija Pecotić od tenisača te Petra Martić, Donna Vekić, Tara Wuerth i Petra Marčinko od tenisačica, a u ulozi izbornice je Iva Majoli.

Natjecanja započinju u četvrtak, a prva dva dana u skupini F će igrati Francuska - Argentina. Svaki meč se sastoji od dva pojedinačna meča tenisača i dva meča tenisačica, a u slučaju rezultata 2-2 o pobjedi odlučuje meč mješovitih parova. Prvog dana su na rasporedu dva pojedinačna meča, a drugog dana dva pojedinačna i meč parova.

Hrvatska će 31. prosinca i 1. siječnja igrati protiv Argentine, a 2. i 3. siječnja protiv Francuske.

Sydney, Brisbane i Perth su domaćini po dvije skupine. Pobjednici skupina će se 4. siječnja boriti u gradskom finalu za plasman na Final Four koji će 6. i 7. siječnja biti odigran u Sydneyju. Uz tri gradska pobjednika na završnom turniru će sudjelovati i najbolja reprezentacija od tri poražene u gradskim finalima, po učinku u tri odigrana meča.

Linker
24. travanj 2024 00:36