Roberto Bautista

 MUHAMMAD FAROOQ Afp
VELIKO SLAVLJE

Bautista Agut u pravoj drami izvojevao veliku pobjedu, Španjolska je u finalu ATP kupa i čeka protivnika

Ruski tenisači, aktualni pobjednici Davis Cupa, branitelji su prošlogodišnji naslova na ATP kupu
Piše: HinaObjavljeno: 07. siječanj 2022. 12:30

Tenisači Španjolske prvi su finalisti ovogodišnjeg, trećeg izdanja ATP kupa, nakon što su u petak u polufinalu pobijedili Poljsku sa 2-0, a plasman u finale Španjolcima su osigurali Pablo Carreno-Busa i Roberto Bautista Agut.

U prvom pojedinačnom dvoboju je Carreno-Busta (ATP - 20.) uvjerljivo svladao Jana Zielinskog (ATP - 860.) sa 6-2, 6-1 za samo 53 minute.

image
MUHAMMAD FAROOQ Afp

Poljacima je nadu za plasman u finale mogao održati njihov najbolji igrač Hubert Hurkacz (ATP - 9.), ali je u neizvjesnom dvoboju bolji od njega bio Bautista Agut (ATP - 19.) te nakon dva sata i 44 minute borbe odveo Španjolsku u finale pobjedom 7-6 (6), 2-6, 7-6 (5).

Hurkacz je u trećem setu spasio tri meč-lopte, dvije u desetom te još jednu u 12. gemu, ali je Bautista Agut u odlučujućem 'tie-breaku' poveo sa 6-3 i iskoristio šestu meč-loptu za pobjedu i plasman u finale.

Španjolci će se po drugi put boriti za naslov pobjednika ATP kupa. Bili su finalisti i na prvom izdanju 2020., kad su naslov osvojili tenisači Srbije predvođeni Novakom Đokovićem, pobijedivši Španjolsku sa 2-1.

Španjolci će suparnika u finalu doznati u subotu, kad će u Sydneyju biti odigrano drugo polufnale u kojem će se sastati reprezentacije Rusije i Kanade.

Ruski tenisači, aktualni pobjednici Davis Cupa, branitelji su i prošlogodišnji naslova na ATP kupu.

Linker
20. travanj 2024 12:07