Boris Becker

 JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
PROCURILI DETALJI

Becker sklopio tajni dogovor kojim je kupio slobodu? Mora platiti 450.000 eura, a ima i niz neobičnih zabrana

Legendarni Nijemac bi do 2031. godine trebao ostati pod strogim financijskim nadzorom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. ožujak 2024. 16:55

Bivši tenisač i trener Boris Becker sklopio je tajni dogovor sa stečajnim upraviteljem te se nalazi pred završetkom stečajnog postupka u Engleskoj, izvijestio je Bild.

Svoju uvjetnu slobodu legendarni Nijemac trebao bi platiti oko 450.000 eura, no do 2031. godine ostat će pod strogim financijskim nadzorom.

Između ostalog, bilo bi mu zabranjeno obavljati funkciju direktora na području Engleske i kreditno zaduživanje, a ujedno mu je zabranjen ulazak u pojedine države kao što su Australija i SAD.

Bivši trener Novaka Đokovića i šesterostruki osvajač Grand Slam turnira u probleme je zapao nakon što nije uspio otplatiti dug od 3,5 milijuna eura za luksuznu nekretninu na Mallorci. Nakon toga je u lipnju 2017. godine u Engleskoj podnio zahtjev za bankrot jer su mu ukupna dugovanja iznosila oko 60 milijuna eura.

Doista zanimljivo, jer Becker je u karijeru zaradio brojne milijune. No, dok čovjek previše ne pazi na novac, on se lako i brzo potroši.

A Nijemac je morao platiti rastavu braka s bivšom suprugom Barbarom, zatim školovanje djece, a nešto je koštao i mondeni način života. Ostatak je otišao na loša poslovna ulaganja

Becker je nakon toga u Engleskoj osuđen na dvije i pol godine zatvora

zbog pronevjere, optužen je da je sakrio imovinu i pozajmice u vrijednosti od oko tri milijun eura kako bi izbjegao otplatu dugova.

Osam mjeseci proveo je u zatvoru, ali je pušten znatno ranije pa je prije Božića 2022. godine deportiran u Njemačku.

Linker
30. travanj 2024 18:46