Aleksandr Dolgopolov

 INSTAGRAM
JAVLJANJE S BOJIŠNICE

Bio je među najboljima na svijetu, sad ratuje u rovovima: ‘Kad ispale granatu, imate par sekundi‘

Nekadašnji 13. tenisač svijeta Aleksandar Dolgopolov opisao je kako izgleda situacija u rovu
Piše: SNObjavljeno: 22. prosinac 2023. 07:37

Aleksandar Dolgopolov jedan je od ukrajinskih sportaša koji su sportske arene zamijenili rovovima praktično od samog početka rata u Ukrajini, a ovaj tenisač, koji je svojedobno bio 13. na svijetu, često se pojavljuje u svjetskim medijima gdje opisuje sve strahote koje se događaju u Ukrajini. Sada je dao intervju za BBC Radio 4.

- Bilo je teško na bojištu ove godine - rekao je Dolgopolov i opisao kako izgleda sve iz rovova.

- Kada ispale granatu čujete to, a zatim imate nekoliko sekundi dok leti - to zvuči poput glasnih zvižduka - a zatim osjetite udar. Nadate se da nije pala točno na vrh rova. Ako je eksplodirala metar ili više od vas, trebali biste biti dobro jer ste pola metra ili metar pod zemljom. Ako ne pogodi strop, trebali biste biti u redu, ali to ne znate - prepričao je bivši ukrajinski tenisač i istaknuo kako najveća opasnost prijeti od zrakoplovnih napada.

Rat u Ukrajini traje gotovo dvije godine, a Dolgopolov ima jasnu viziju što se treba dogoditi da Ukrajinci pobijede u ovom ratu.

- Potrebni su nam oružje i druga tehnika da dobijemo ovaj rat. Trenutno nismo u dobroj poziciji. Rusija ima prednosti u većini stvari - više ljudi i više oružja - istaknuo je Dolgopolov te istaknuo kako svijet ne radi dovoljno kako bi zaustavio ovaj rat.

- Ne dobivamo dovoljno oružja, ne dovoljno brzo. Ovo je veliki rat i trebamo puno više Mislim da Zapad treba shvatiti i razumjeti da ovo nije samo problem Ukrajine - zaključio je Dolgopolov.

Linker
06. svibanj 2024 05:37