JORGE GUERRERO Afp
New York Post objavio

Bivši FBI agent prati Novaka Đokovića i Elona Muska, zna se po čijem nalogu i koji je razlog!?

Ova farmaceutska tvrtka navodno zapošljava tim bivših državnih službenika s posebnim zadatkom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. studeni 2023. 19:17

Moderna je angažirala bivšeg agenta FBI-a da sastavi interna izvješća tvrtke o "visokorizičnim" slavnim osobama - uključujući prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, tehnološkog mogula Elona Muska te komičara i glumca Russella Branda - koji su javno kritizirali COVID cjepiva - tvrdi New York Post.

U tekstu se navodi kako je farmaceutska tvrtka sa sjedištem u Bostonu, koja je na tržište plasirala jedno od prvih cjepiva protiv COVID-a, zapošljava tim bivših državnih službenika kako bi pratili raspoloženje protiv cjepiva. Odjel je naručio jedno izvješće pod naslovom "Đoković okrunjen za heroja protiv cijepljenja nakon pobjede na US Openu". Njemu, inače, nije bilo dozvoljeno sudjelovati na turnirima US Open 2021. i 2022. jer je odbio primiti cjepivo.

"Đokovićev povratak i pobjeda na US Openu 2022. koje sponzorira Moderna podupire tvrdnje protiv cjepiva te da su ona nepotrebna", stoji u izvješću.

Moderna je bila zabrinuta činjenicom da "protivnici cjepiva slave" Đokovićevu pobjedu, a dodatnu zabrinutost izazvala je rasprava na društvenim mrežama gdje korisnici "posprdno ističu da je Moderna sponzor US Opena". Raspravu oko Đokovića Moderna je stoga ocijenila "visoko rizičnom", stoji u izvješću.

Elon Musk je također označen kao "visoko rizičan" od strane Moderne nakon što je objavio video postavljajući pitanje je li cjepivo protiv COVID-a "100% učinkovito".

Linker
05. ožujak 2024 15:12