Novak Đoković i Goran Ivanišević

 PAUL CROCK Afp
RASTANAK VELIKANA

Bivši izbornik Srbije: ‘Ivanišević je bio moj igrač, jedna njegova osobina nije dobra za Đokovića‘

Smatra da je najbolja opcija za nastavak Novakove karijere Ivan Lendl
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2024. 07:15

Goran Ivanišević od srijede više nije trener Novaka Đokovića. Najbolji tenisač svijeta nakon nepunih pet godina otkazao mu je povjerenje, a prijelomnom točkom pokazao se Australian Open, u kojem je Đoković izgubio od Sinnera u polufinalu turnira.

Naravno, vodeća je to vijest i u susjednim medijima, a za srpski portal B92 situaciju je prokomentirao bivši izbornik srpske Davis kup reprezentacije Radmilo Armenulić.

- Presudili su rezultati. Novak je ustanovio da mu Ivanišević više ne može pokloniti pažnje koliko mu treba. Očigledno je da treninzi više nisu bili aktivni, da je došlo do zasićenja. Mislim da je Novak donio dobru odluku. Vidjet ćemo hoće li to sve biti uspješno, ja mislim da hoće - rekao je Armenulić.

Kaže, dobro poznaje Ivaniševića i pretpostavlja da je njegov karakter bio dio problema,

- Goran je bio moj igrač. Odlično ga poznajem. Voli fantazije, a to nije dobro za trenera. Posebno trenera koji vodi brigu o najboljem na svijetu. Plus, nisam siguran da dobro zapaža detalje u teniskoj igri.

Armenulić misli da je Ivan Lendl najbolja opcija za nastavak Đokovićeve karijere.

- Novaku je sada najvažnije vratiti samopouzdanje. A, svjedoci smo da to kod njega ide vrlo brzo. Ako mu novi trener bude Lendl, očekujem pozitivan rezultat. No, bit će teško. Ne treba zaboraviti da javnost sve osim Novakovog osvajanja trofeja ili turnira doživljava kao neuspjeh, a to je veliko opterećenje - zaključuje srpski izbornik.

Linker
14. travanj 2024 19:37