Morgan Hancock/Getty Images
IDEJA IMA MANU

BIVŠI NAJBOLJI TENISAČ SVIJETA PRONAŠAO 'RUPU' U VELIKOM PLANU NOVAKA ĐOKOVIĆA 'Pogledajte samo njegov primjer, mislim da to jednostavno nije pošteno'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. svibanj 2020. 15:53

Bivši najbolji svjetski tenisač Lleyton Hewitt pronašao je 'rupu' u planu Novaka Đokovića vezanom za osnivanje fonda za pomoć tenisačima i tenisačicama s financijskim uslijed pandemije koronavirusa.

Nakon što Dominic Thiem nije izrazio oduševljenje osnivanjem takvog Fonda koji bi pomogao tenisačima i tenisačicama s financijskim poteškoćama uslijed pandemije koronavirusa, oglasio se i Hewitt.

Đokovićev prijedlog zasniva se na uplatama Top 100 igrača u singlu i Top 20 igrača u paru, s tim da bi najbolja petorica po rang-listi izdvojila najviše, 30.000 dolara.

Hewitt je naveo kao primjer sunarodnjaka Jamesa Duckwortha, trenutno 83. igrača svijeta. Ovaj 28-godišnjak na osnovi svoga renkinga spada u skupinu igrača koja bi trebala donirati novac, a ne primiti ga.

ADELAIDE, AUSTRALIA - MARCH 06: Lleyton Hewitt captain of Australia during the Davis Cup Qualifier Tie singles match between John Millman of Australia and Thiago Seyboth Wild of Brazil   at Memorial Drive on March 06, 2020 in Adelaide, Australia. (Photo by Mark Brake/Getty Images)
Mark Brake/Getty Images

"Pogledajte nekoga tko je nestvarno naporno radio kao primjerice James Duckworth. On je posljednjih godina napravio sve kako bi se vratio u Top 100. Trenutno uopće ne zarađuje novac, štoviše gubi ga, a ATP želi da donira pet ili 10 tisuća dolara onima koji su izvan Topa 10. Mislim da to jednostavno nije pošteno i da neće ideja proći dobro kod određenih manjih igrača", osvrnuo se Hewitt na ideju Đokovića koji je tijekom karijere zaradio 132 milijuna dolara samo od turnirskih nagrada.

Linker
19. travanj 2024 19:03