Mark Greenwood/ips/shutterstock Editorial/profimedia
PODIGNUO PRAŠINU

Bivši peti tenisač svijeta šokirao: ‘Đoković ne može doći do razine do koje može ovaj čovjek, on je najbolji ikad‘

Jimmy Arias se istaknuo mišljenjem kojeg bi neki mogli nazvati nepopularnim
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 15:51

Nedavni teniski okršaj Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza u finalu Wimbledona donio je Španjolcu prvi naslov pobjednika jednog od najvećih turnira na svijetu, nakon 3:2 pobjede u setovima.

Taj okršaj pokrenuo je razne debate među teniskim navijačima, kao i nekim bivšim igračima, pa se tako za Tennis Channel javio bivši igrač Jimmy Arias. Nekadašnji peti igrač svijeta istaknuo se mišljenjem kojeg bi neki pratitelji mogli nazvati nepopularnim.

- Prije finala Wimbledona nekoliko me ljudi pitalo i rekao sam im, iako to može zvučati ludo. Alcaraz u svom najboljem izdanju bolji je od bilo koga drugog. Bolji od Đokovića, mislim da Novak ne može doći do razine koju može Alcaraz - rekao je Arias.

Arias je uz to detaljno prokomentirao događaje u tom finalu.

- To je najbolja razina koju sam ikad vidio, njegova najbolja sigurno. Nisam znao hoće li to moći pokazati u Wimbledonu u finalu protiv Đokovića, ali sigurno sam znao da će biti opušteniji nego na Roland Garrosu.

- Tu je bilo čudno, jer je tada igrao s osvajačem 22 Grand Slam naslova i bio je favorit, veliki. Mislim da je to za njega bila čudna mentalna prepreka. Drugačije je bilo u finalu Wimbledona. Sada je Đoković bio favorit i znao sam da će Alcaraz biti opušteniji, ili sam mislio da hoće, jer ipak je to finale Wimbledona - dodao je Arias.

Linker
30. travanj 2024 14:45