Venus Williams

 KENA BETANCUR Afp
JOŠ NIJE KRAJ

Bivši teniski broj jedan vraća se u 43. godini: ‘Mlađa sestra rekla mi je da ne smijem odustati‘

Venus Williams sprema se za povratak na teniske terene i za svoju 31. profesionalnu sezonu
Piše: Vito TomasObjavljeno: 30. siječanj 2024. 14:56

Bivša prva tenisačica svijeta Venus Williams sprema se za povratak na teniske terene u 43. godini života. U intervjuu na svom Youtube kanalu iznijela je planove za narednu sezonu.

Jedan od glavnih ciljeva sedmerostruke osvajačice Grand slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji jest sudjelovati na WTA 1000 turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.

- Jedan od mojih velikih ciljeva je igrati u SAD-u, tj. igrati na Miami Openu i u Indian Wellsu. Tamo nisam igrala od 2019. zbog ozljeda. Dugo je… Puno je to godina ne igranja kod kuće. To je naravno jedan od mojih velikih ciljeva na horizontu, biti tamo, pripremiti se za to - pojasnila je Williams.

Njezina godinu dana mlađa sestra Serena Williams bila je velika inspiracija u odluci da nastavi igrati tenis.

- Moja mlađa sestra, Serena, rekla mi je da ne smijem odustati, i naravno, nikad ne bih odustala. Ako je ona rekla da se vratim na teren, onda se sigurno vraćam.

Protekla je godina za američku tenisačicu bila izuzetno teška. U prvom kolu Wimbledona, u meču protiv Eline Svitoline, ozlijedila je koljena i jaucima šokirala publiku.

- Ne pričam puno o svojim ozljedama jer se mrzim žaliti - rekla je Williams i dodala da je oštećenje hrskavice koje je pretrpjela jedna od "najluđih" ozljeda koje je prebrodila u svojoj dugoj karijeri.

Dugotrajna oteklina i bol na tenisačici je ostavila veliki trag te je sputavala u treniranju, pa čak i hodanju. Ipak, Williams je do kraja sezone uspjela odraditi turnire u Montrealu i Cincinnatiju, upisavši prvu Top 10 pobjedu u zadnje četiri godine protiv Ruskinje Veronike Kudermetove. Sezonu je završila nesretnim 1:6, 1:6 porazom protiv Greet Minnen u prvom kolu US Opena.

U svakom slučaju, jedna od najboljih tenisačica svih vremena ustrajna je vratiti se na teniske terene i u 31. sezoni kao profesionalna tenisačica.

Linker
28. travanj 2024 10:52