Marian Vajda

 JEAN CATUFFE Dppi Via Afp
OTVORIO DUŠU

Bivši trener objasnio razlog prekida suradnje sa Đokovićem: ‘Odabrao je Ivaniševića, a ovo nije imalo smisla...‘

‘Ja sam počeo surađivati s Alexom. Novaku to nisam rekao, ali jesam Goranu pa i Nole to zna...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2022. 17:19

Čovjek koji stoji iza 20 Grand Slam titula Novaka Đokovića održao je - press konferenciju. Toliko je bilo pitanja, toliko neobjašnjenih detalja koje je jednom zauvijek trebalo raščistiti. Baš zato, Marian Vajda će u Bratislavi posjesti predstavnike medija pred sebe i krenuti...

- Razišli smo se prijateljski Novak i ja. Goranu Ivaniševiću sam rekao da ćemo zajedno trenirati u Parizu. Tada sam ja već krenuo raditi s Alexom Molčanom, ali Novaku to nisam rekao. Goranu jesam, ali siguran sam da je i Novak to znao - reći će slovački trener u uvodu.

image

Marian Vajda

ICON SPORTSWIRE Dppi Via Afp

Alex Molčan relativno je svježe ime na ATP-sceni. trenutno 46. igrač svijeta. Dosad ga je vodio samo još jedan bivši tenisač Karol Beck, no sada se Vajda priključio njihovu timu. Jasno da to nije namjeravao učiniti prije nego se do kraja raziđe s Đokovićem.

- To se dogodilo iz više razloga. Novak je, koliko se meni čini, postao fokusiran samo na Grand Slam turnire, pa je vjerojatno i sam mislio da mu ne treba toliko ljudi uz njega. On je, po meni, htio smanjiti tim i imati samo jednog glavnog trenera. Ne znam doduše je li to baš tako, ali pretpostavljam da jest zbog rasporeda kojeg ima. Odabrao je Gorana, a nije imalo smisla da ga ja treniram samo na GS-turnirima - nastavlja Vajda.

Neizbježno je bilo pitanje o Novakovoj formi ove godine:

- Nije bio u dobroj formi zbog svega što se događalo na početku sezone. Nema dovoljno mečeva, zato sada gleda igrati gdje god može. Polako postaje onaj stari, mada nije bilo baš najbolje u finalu u Beogradu. Možda se bude malo mučio u Madridu i Rimu, ali mislim da će biti spreman za Roland Garros - rekao je Vajda.

Linker
04. svibanj 2024 19:42