GEM SET HRVATSKA

Bliži se humanitarno-sportski spektakl. Evo tko sve dolazi u Zadar

Svi detalji programa i raspored radionica i konačni pregled sudionika događanja dostupni su na internetu
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 13. srpanj 2023. 17:55

Pripreme za humanitarno-sportski spektakl "Gem Set Hrvatska" pri samom su kraju, a "Zaklada Marin Čilić", koja stoji iza ove posebne sportske priče, najavljuje još atraktivnije treće izdanje koje će se održati 16. i 17. srpnja.

Sportski centar Višnjik postat će mjesto okupljanja poznatih sportaša u sklopu humanitarnog događaja "Gem Set Hrvatska" čiji je cilj prikupljanje sredstva za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta za djecu u "OŠ Petar Zoranić" u Stankovcima.

Domaćinu Marinu Čiliću pridružit će se najveće zvijezde hrvatskoga sporta, kolege sportaši i sportašice, da bi poručili djeci diljem Hrvatske koliko je redovna tjelovježba bitna za njihovo zdravlje od najranijih dana.

image
DAMIR KRAJAC

Uz tenisače Matu Pavića, Nikolu Mektića, Bornu Goju i tenisačicu Donnu Vekić, na turniru će sudjelovati najslavniji sportaši i sportašice Hrvatske, a to su: bivši nogometaš i ponajbolji napadač u povijesti hrvatske reprezentacije Eduardo da Silva, srebrni Vatreni Šime Vrsaljko, umirovljeni vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić, veslači braća Sinković, košarkaši Ivica Zubac, Dario Šarić, Andrija Stipanović, Ante Žižić i Zoran Planinić, zlatna olimpijska tekvandoašica Matea Jelić, skijaš Filip Zubčić, stolnotenisač Andrej Gaćina, rukometaši Manuel Štrlek, Ivano Balić i Luka Cindrić, karataš Anđelo Kvesić, nogometna vratarka i reprezentativka, igračica talijanskog Juventusa Doris Bačić te odbojkaš Igor Omrčen.

image

Predstavljanje Treće izdanje projekta ‘Gem Set Hrvatska‘

Press

Glavna misija ovog jedinstvenog projekta, osim izgradnje igrališta, je darivanje djeci mjesta za sigurnu i bezbrižnu igru, usvajanje zdravih navika i edukacija o važnosti tjelesne aktivnosti već u predškolskoj dobi.

Sport ne utječe samo na fizičke i zdravstvene aspekte razvoja već putem njega šire se razne poruke mira, prijateljstva i jednakosti među ljudima što je ključna poruka projekta. Prvi dan obilježavanja ove manifestacije održat će se 16. srpnja kad će Marin Čilić s nekoliko sportaša i okupljenom djecom ispred crkve Sv. Donata u Zadru zaigrati tenis i tako upotpuniti Kids Day koji će se održati od 18.00 do 20.00.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Prijave za Kids Day su počele i aktivne su na službenim Facebook i Instagram kanalima Zaklade. Od 14.00 do 23.00 sati 17. srpnja, na platou bazena ŠC Višnjik, u Tennis Villageu bit će organizirane edukativne radionice za djecu i niz različitih promotivnih i zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj, a neke od tema koje se provlače su briga o sebi i prirodi te održivost. Uz glavni meč koji će se odvijati od 19.00 do 21.00 na središnjem teniskom terenu Sportskog centra u Višnjiku, posjetitelji će moći cijelo poslijepodne i večer družiti se i zabavljati uz popratne sadržaje koji su navedeni.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Za posjetitelje bez ulaznice predviđeno je praćenje finalnih mečeva na video wallu.

Svi detalji programa i raspored radionica, kao i konačni pregled sudionika događanja dostupni su na internet

stranici Zaklade i službenim Facebook i Instagram kanalima. Ulaznica je ostalo još nekoliko, a može ih se kupiti na entrio.hr. Direktan prijenos mečeva 17. srpnja bit će na programu Doma TV s početkom u 19.00.

Za sve građane koji nisu na lokaciji i kupnjom ulaznice ne mogu donirati u tu svrhu, otvoren je humanitarni broj 060 9003 te pozivom mogu sudjelovati u ovom jedinstvenom humanitarnom projektu. Cijena poziva s uključenim PDV-om iznosi 0,83 eura.

Linker
06. svibanj 2024 00:46