Novak Đoković i Boris Becker

 WILLIAM WEST Afp
PLJUŠTE REAKCIJE

Boris Becker: ‘Đoković čini veliku pogrešku!‘ Oglasila se i kontroverzna zvijezda: ‘Loše, jako loše...‘

‘Đoković nije zarobljenik u Australiji. On može napustiti zemlju‘, poruka je, pak, australske ministrice
Piše: SNObjavljeno: 07. siječanj 2022. 10:04

Novaku Đokoviću viza je poništena. Bez dokaza o cijepljenju ili medicinskog izuzeća koje bi zadovoljilo australske vlasti, prvi tenisač svijeta neće zaigrati na Australian Openu.

Reakcije na cijeli kaos već danima pristižu sa svih strana, a sada je svoje mišljenje javno podijelio i legendarni tenisač Boris Becker, bivši svjetski broj 1 i nekadašnji trener srpske zvijezde.

Ako pitate legendarnog Nijemca, Đoković čini veliku pogrešku što se nije cijepio.

"Ovom prilikom mislim da čini veliku pogrešku što se nije cijepio. To ugrožava ono što je ostalo od njegove karijere, kao i priliku da se učvrsti kao najveći igrač svih vremena. Četiri puta sam sjedio u njegovoj loži dok je osvajao Australian Open stoga sam u potpunosti svjestan njegovih snaga i činjenice da je nevjerojatan natjecatelj. Također, mislim da ima sjajan karakter koji se lako može pogrešno shvatiti. Ipak, ta ista nevjerojatna odlučnost, koju sam vidio kada je pobjeđivao u toliko puno napetih mečeva, može biti ranjiva u kombinaciji s njegovom tvrdoglavošću", izjavio je Becker prema pisanju Daily Maila pa dodao:

"On ima nevjerojatno jaku volju i čvrsta uvjerenja. Ako to ne učini (ako se ne cijepi, op.a.), onda će se za 10 godina osvrnuti i shvatiti da je pogriješio. Ne radi se samo o Australiji. Činjenica je da živimo u drugačijem svijetu i bit će mu jako teško živjeti životom profesionalnog tenisača koju putuje naokolo bez cijepljena. To su pravila, sviđala se nekome ili ne", poručio je slavni Nijemac.

image

Novak Đoković i Boris Becker

MIKE FREY Dppi Via Afp

Prvi igrač svijeta smješten je u hotelu za zadržavanje imigranata gdje trenutno čeka saslušanje koje je zakazano za ponedjeljak ujutro. Đokovićev tim još se uvijek nada da bi njihova žalba mogla biti uvažena. A kako ovih dana možemo često pročitati da se Novaka "drži u zarobljeništvu", potrebu za razjašnjavanjem situacije osjetila je i Karen Andrews, australska ministrica unutarnjih poslova.

"Đoković nije zarobljenik u Australiji. On može napustiti zemlju u bilo kojem trenutku u kojem poželi, a granični dužnosnici će mu pomoći u tome", rekla je Andrews za ABC.

Podrška Novaku stigla je, po mnogima iznenađujuće, i s adrese Nicka Kyrgiosa.

"Ja sam se cijepio zbog drugih i zbog zdravlja moje majke, ali način na koji mi trenutno vladamo Novakovom situacijom je loš, jako loš. Pogledajte sve te 'memove', naslove... Pa to je jedan od naših najvećih šampiona. Na kraju krajeva, on je čovjek. Postupajte bolje", riječi su često kontroverznog australskog tenisača.

image

Novak Đoković i Nick Kyrgios

ALFREDO ESTRELLA Afp

Oglasio se i John Isner:

"Ovo kroz što Novak prolazi nije u redu. Nema opravdanja za tretman koji prima. Poštivao je pravila, dopušten mu je ulazak u Australiju, a sada je priveden protiv svoje volje. Ovo je baš šteta", poručio je američki tenisač.

Linker
24. travanj 2024 05:42