CLIVE BRUNSKILL Getty Images Via Afp
NEOBJAŠNJIVA TRANSFORMACIJA

Boris Becker otkrio nepoznate detalje o Đokoviću: ‘Novak ima dvije ličnosti, a jedna stvar me najviše smetala‘

‘Nije normalno biti ovako zdrav, gladan i inspiriran i sa 36 godina‘, smatra Becker
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. rujan 2023. 10:12

Suradnja Borisa Beckera i Novaka Đokovića trajala je svega tri godine (između 2013. i 2016.), a u tom je vremenu srpski tenisač osvojio 25 trofeja uključujući i šest Grand Slamova. Becker odavno više nije dio Đokovićevog stručnog stožera, ali njegov trijumf na US Openu ispratio je kao stručni sukomentator.

- Finale je bilo remek-djelo. Teško je pronaći riječi kojima bi se opisao pothvat igrača koji je od 2007. do 2023. osvojio 24 Grand Slam naslova. Đokoviću je nebo granica. Odnosno, za njega ne postoje granice. Nije normalno biti ovako zdrav, gladan i inspiriran i sa 36 godina. Svi smo znatiželjni vidjeti gdje će završiti. Vjerujem kako će se sada fokusirati na Grand Slam turnire i igrati ih jedan po jedan bez razmišljanja o konačnom cilju. Njegov je najveći kvalitet transformacija, on je sposoban svoj plan igre prilagoditi potrebama meča. Uvijek kod njega postoji plan B, C, D... Ma čitava abeceda - kazao je legendarni njemački tenisač.

image

Boris Becker

SANDY DINKELACKER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Otkrio je Becker što ga je smetalo tijekom njihove suradnje.

- On nikada nije bio zadovoljan. Nikada! Čak i kada bi osvojio veliki turnir nije slavio nego je želio razgovarati o tome što nije napravio dovoljno dobro. Rekao bih mu: "Nole, razmišljaj o tome sutra", ali me nije poslušao, nastavio je analizirati kako bi mogao napredovati. Ostali smo jako povezani. Novak ima dvije ličnosti - onu koja izađe na teren i onu izvan njega. On je jako dobar čovjek, voli činiti dobro, pomaže djeci preko svoje Fondacije i ako je nekom prijatelju teško on je prvi koji će mu pomoći - zaključio je Becker.

Linker
20. travanj 2024 02:28