Boris Becker

 WIKTOR SZYMANOWICZ Anadolu Agency Via Afp
PONOVNO NA SLOBODI

Boris Becker pušten iz zatvora, na ruku mu je išao posebni program deportacije!

Bivši broj jedan provest će blagdane u Njemačkoj, a osobne stvari će mu naknadno biti poslane poštom
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 15. prosinac 2022. 12:58

Nakon odležanih osam mjeseci zbog prikrivanja imovine i izbjegavanja plaćanja dugova, Boris Becker (55) ponovno je na slobodi. Kako javlja britanska novinska agencija PA Media, trostruki osvajač Wimbledona pušten je iz zatvora Huntercombe u Oxfordshireu i tijekom dana bi trebao biti deportiran iz Velike Britanije.

To znači da će bivši broj jedan provesti blagdane u Njemačkoj, a budući da se njegovo puštanje iz zatvora odvilo vrlo brzo, osobne stvari će mu naknadno biti poslane poštom.

Prema britanskom zakonu, zatvorenici ne mogu biti pušteni na uvjetnu slobodu dok ne odsluže najmanje pola kazne. Budući da je Becker osuđen na dvije godine i šest mjeseci, nije trebao izaći prije 29. srpnja 2023., ali na ruku mu je išao posebni program deportacije prema kojem strani zatvorenici mogu biti deportirani do 12 mjeseci prije najranijeg datuma puštanja. U Veliku Britaniju, gdje je živio proteklo desetljeće, moći će se vratiti tek kad mu istekne puna kazna, odnosno 2024. godine.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Slučajno ili ne, Apple TV+ upravo je ovaj tjedan objavio trailer za dvodijelni dokumentarac o posrnulom tenisaču. Becker u jednoj sceni, koja je snimljena prije presude u travnju, govori da je "dotaknuo dno" te da "ne zna što dalje".

- Suočit ću se s kaznom, neću se skrivati ni bježati. Prihvatit ću što god sud odluči. Danas je srijeda poslijepodne, u petak ću znati kako će mi izgledati ostatak života - govori Nijemac, koji je prema sudskoj presudi sakrio 2,5 milijuna funti vrijednu imovinu kako bi izbjegao plaćanje dugova.

Još u ljeto 2017. proglasio je osobni bankrot, nakon što su mu dugovi premašili iznos od preko 50 milijuna funti. Film se bavi kako Beckerovom teniskom karijerom, tako i osobnim životom i skandalima koji su ga pratili, a u njemu će govoriti Beckerova obitelj te teniski velikani poput Novaka Đokovića i Johna McEnroea.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Izostanak Brozovića bit će veliki udarac za Hrvatsku, a Dalić bi zbog toga mogao promijeniti sustav." To je glavni zaključak današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio nogometni stručnjak Robert Palikuča. Pogledajte Mundocast:

Linker
25. travanj 2024 04:22