Borna Gojo

 COLIN MURTY Afp
SLAVLJE HRVATA U MEKSIKU

Borna Gojo izborio finale u Monterreyu, čeka ga novi veliki izazov, a bori se i za renking karijere

Osvoji li ovaj turnir, bio bi to i najbolji renking karijere za našeg tenisača
Piše: HinaObjavljeno: 26. veljača 2023. 07:43

Borno Gojo izborio je noćas i treće finale nekog Challenger turnira u svojoj karijeri. Dogodilo se to u meksičkom Monterreyu gdje je hrvatski Davis Cup reprezentativac slavio protiv Japanca Yosukea Watanukija 7:6(5), 6:4, a za svoju drugu titulu na challengerima borit će se protiv Portugalca Nuna Borgesa, koji je u dva tie-breaka pobijedio Amerikanca Mitchella Kruegera.

Gojo je bio u teškoj situaciji u tie-breaku prvog seta, ali je uspio okrenuti 1:4 protiv Watanukija, a u drugom je napravio break kod 3:3 i bilo je to dovoljno za pobjedu i plasman u finale.

Splićanin je ponovno imao dobru statistiku - 10 aseva, nijednu dvostruku pogrešku, 72 posto ubačaja prvoga servisa i niti jedna ponuđena "break-lopta".

Osvoji li turnir u Monterreyu, bio bi to i najbolji renking karijere za našeg tenisača, s trenutne 160. pozicije na ATP listi skočio bi na 112. Meč je na rasporedu u nedjelju u 23.30 sati.



Švedsko-talijanski finale u Meridi

U finalu WTA turnira u meksičkoj Meridi će se za naslov boriti nepostavljene Šveđanka Rebecca Peterson i Talijanka Camila Giorgi.

Dvadesetsedmogodišnja Peterson, 140. na svjetskoj WTA ljestvici, u polufinalu je s 6-2, 6-7 (4), 6-4 pobijedila 48 mjesta bolje rangiranu Amerikanku Caty McNally.

Tridesetjednogodišnja Giorgi, 68. igračica svijeta, za finale je nakon dva seta bila bolja od četvrte nositeljice turnira u Meksiku, 26-godišnje Katerine Siniakove s 7-5, 7-6 (2).

Giorgi će u finalu loviti svoj četvrti naslov u karijeri, dok će Peterson loviti treći.

Linker
22. svibanj 2024 13:16