ATP ZAGREB

Brzi oproštaj Dodiga i Mela

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2014. 17:14

Ukrajinski tenisač Serhij Stahovski, pobjednik iz 2008. godine , oprostio se od nastupa na ATP turniru u Zagrebu već u 1. kolu porazom od Rusa Andreja Kuznjecova sa 4-6, 6-7 (8).

Stahovski je 2008. u Zagrebu u glavni turnir došao iz kvalifikacija, a u finalu je iznenadio Ivana Ljubičića za svoj prvi naslov u karijeri. Ukrajinac poslije toga u Zagrebu često nastupa, no bez značajnijih uspjeha, a po dobrome neće pamtiti ni ovu godinu, jer je ispao od Kuznjecova, koji je u zadnjem kolu kvalifikacija sretno prošao Matu Pavića.

Najveći sretnik turnira zasad je Britanac Daniel Evans, koji je izgubio u završnom kolu kvalifikacija, te je bio na odlasku iz Zagreba, sve dok u utorak nije odustao Čeh Radek Štepanek. Evans je kao "lucky loser" dobio priliku u glavnom turniru i iskoristio je pobjedom nad Čehom Janom Hajekom.

Plasman u 2. kolo ostvarili su Izraelac Dudi Sela te Andrij Golubjev, koji je u nedjelju u odlučujućem dvoboju Davis Cupa protiv Belgije (3-2) donio Kazahstanu četvrtfinale Svjetske skupine.

Večeras u dvoboju 2. kola Marin Čilić igra sa Srbinom Dušanom Lajovićem.

Brzi oproštaj Dodiga i Mela

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner, Brazilac Marcelo Melo, trebali su biti glavni favoriti turnira parova na PBZ Zagreb Indoorsu.

No, Dodig i Melo, prošlogodišnji finalisti Wimbledona i prvi nositelji Zagreba, zaustavljeni su na samom startu. U ogledu 1. kola turnira parova bolji su od njih bili Nijemac Philipp Marx i Slovak Michal Mertinak sa 6-3, 6-4.

Dominirala je njemačko-slovačka kombinacija u meču koji je trajao samo 54 minute, a zadnja se prilika Dodigu i Melu otvorila kod 5-4 u drugom setu kada su suparnici servirali za meč. Nisu tada prvi nositelji iskoristili break-priliku za 5-5, već je meč okončan.

No, zato je hrvatska kombinacija Marin Draganja i Mate Pavić bila uspješna, te je u četvrtfinalnom ogledu, s lakih 6-2, 6-4, pobijedila izraelsko-češku kombinaciju Erlich / Rosol.

1. kolo:

Andrej Kuznjecov (Rus) - Serhij Stahovski (Ukr) 6-4, 7-6 (8)

Daniel Evans (VB) - Jan Hajek (Češ) 6-3, 6-1

Dudi Sela (Izr) - Lukas Rosol (Češ/6) 6-3, 7-6 (2)

Andrej Golubjev (Kaz) - Victor Hanescu (Rum) 7-6 (8), 4-6, 7-6 (5)

1. kolo parova:

Marx / Mertinak - Dodig / Melo (1) 6-3, 6-4

četvrtfinale:

Draganja / Pavić (4) - Erlich / Rosol 6-2, 6-4

Linker
19. svibanj 2024 10:46