PAU BARRENA Afp
IMA SVOJ PUT

Carlos Alcaraz bez dlake na jeziku: ‘Ne uspoređujte me s njim, ovdje sam da pišem vlastitu povijest‘

‘Nadajmo se da će nastaviti igrati još dugo i da ćemo moći uživati u njegovom tenisu, ali...‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 24. travanj 2023. 13:49

Mlada teniska zvijezda Carlos Alcaraz odbacio je usporedbe s Rafaelom Nadalom nakon što je Španjolac obranio titulu ATP-a u Barceloni. Alcaraz je u finalu pobijedio Grka Stefana Tsitsipasa rezultatom 6-3, 6-4. Bila je to njegova četvrta pobjeda protiv Tsitsipasa u isto toliko susreta.

- Ne želim biti ničija zamjena - rekao je svjetski broj dva na pitanje je li on glavni nasljednik Rafaela Nadala, koji u lipnju puni 37 godina.

Nadal nije kročio na teren od ispadanja u drugom kolu Australian Opena, a od tada je propustio velike turnire poput Indian Wellsa, Miamija i Monte Carla. Ovo mu je druga godina zaredom da je propustio turnir u Barceloni.

image
INDEPENDENT PHOTO AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

- U dvije godine koliko Rafa nije bio ovdje, imao sam sreće ili sam, recimo, osvojio naslov - rekao je Alcaraz, koji je obranio naslov u Barceloni bez izgubljenog seta. Bila je to njegova deveta titula u karijeri.

- Uvijek sam želio igrati protiv najboljih, šteta je što nismo mogli uživati u Rafi ove dvije godine - dodao je Alcaraz.

- Nadajmo se da će nastaviti igrati još dugo i da ćemo moći uživati u njegovom tenisu, ali ja nisam ovdje da naslijedim bilo koga, već da gradim vlastitu povijest.

Linker
25. travanj 2024 12:43