AL BELLO Getty Images Via Afp
KONTROVERZNE FOTKE

‘Carlose, nema ništa zabavno u mučenju životinja!‘ Alcaraz na žestokom udaru zbog ‘najskandaloznijeg nastupa‘

Prema dostupnim fotografijama, izgleda da je Alcaraz uživao na spomenutom događaju
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. rujan 2023. 13:02

Španjolski teniski as Carlos Alcaraz našao se na udaru PETA-e, organizacije za zaštitu prava životinja. Ne, nije mladi Španjolac maltretirao životinje ili nešto slično, ali je u rodnoj Murciji iz gledališta pratio tradicionalne borbe bikova.

‘‘Tenis je sport, zlostavljanje životinja nije. Carlos, odbaci ovu okrutnost! Reci nam da više nikada nećeš ići na koridu‘‘, poručili su Alcarazu aktivisti PETA-e, uz dodatak:

"Carlose, borbe bikova su mučenje, a ne kultura. Nema ništa zabavno u tome što ubadaju i muče životinje - i većina mladih ljudi u Španjolskoj je odbacila borbe bikova kao krvavi sport kakav i jest. Molimo te, nemoj podržavati borbe bikova i apeliramo da više nikada ne odeš niti na jednu takvu borbu".

Njegov odgovor još nije stigao, a vjerojatno ni neće. Naime, mladić ne priča previše izvan tenisa kojem je maksimalno posvećen.

Borbe bikova su dio španjolske kulture i tradicije već stoljećima, a običaj se proširio i na druge zemlje koje sa Španjolskom vežu povijesne veze.

Korida je najpopularnija u madridskoj regiji te na jugu Španjolske. U Murciji borbe bikova nisu odveć popularne, ali nisu ni zabranjene.

Prema dostupnim fotografijama, izgleda da je Alcaraz uživao na spomenutom događaju kojeg udruge za zaštitu životinja smatraju brutalnim.

Neki od navijača su Alcarazov odlazak na koridu nazvali ‘najskandaloznijim javnim nastupom‘, sugerirajući kako njegova nazočnost podržava ovu ‘tiransku‘ aktivnost.

Kako piše Tennis Infinity, mnogi bi ga navijači radije vidjeli u Valenciji kako nastupa za Španjolsku u Davis Cupu, no Alcaraz se povukao s te akcije prije nekoliko dana.

Linker
30. studeni 2023 10:37