DAVIS CUP

Češka u polufinalu

Češka će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Francuske i Njemačke u Nancyju, u kojem nakon prvog dana desetkovana Njemačka senzacionalno vodi s 2-0
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. travanj 2014. 14:21

Češka Davis Cup reprezentacija, koja je osvojila najveće momčadsko tenisko natjecanje u protekle dvije godine, ostaje u igri za hat-trick, nakon što je na gostovanju kod Japana u četvrtfinalu Svjetske skupine u Tokiju povela s nedostižnih 3-0.

Treći bod i plasman u polufinale češkoj reprezentaciji su osigurali Radek Štepanek i Lukaš Rosol, koji su u svom prvom zajedničkom nastupu u parovima u Davis Cupu pobijedili kombinaciju koju su činili Tatsuma Ito i Yasutaka Uchiyama 6-4, 6-4, 6-4 nakon dva sata i 19 minuta igre.

U ovom susretu obje reprezentacije igraju bez svojih najboljih igrača, Česi bez Tomaša Berdycha, a Japanci bez Keija Nishikorija.

Češka će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Francuske i Njemačke u Nancyju, u kojem nakon prvog dana desetkovana Njemačka senzacionalno vodi s 2-0.

Davis Cup, četvrtfinale Svjetske skupine:

Japan – Češka 0-3

Parovi:

Ito / Uchiyama – Rosol / Štepanek 4-6, 4-6, 4-6

Škotski tenisač Andy Murray pobijedio je u Napulju na zemljanoj podlozi Andreasa Seppija 6-4, 7-5, 6-3 u nastavku prekinutog meča u ogledu četvrtfinala Svjetske skupine Davis Cupa između Italije i Velike Britanije, čime je poravnao rezultat na 1-1.

Meč je u petak bio prekinut pri rezultatu 5-5 u drugom setu, nakon što je Murray dobio prvi. Seppi je u drugom setu propustio četiri set-lopte, a u nastavku je na gem-loptu napravio dvostruku servis-pogrešku i na kraju je izgubio taj gem, ubrzo i set, a nakon toga i meč u kojem je Murray realizirao 6 od svojih 19 prilika za break, a Seppi samo dvije od 11.

Bio je to sedmi ogled ove dvojice igrača i šesta uzastopna pobjeda Murrayja bez izgubljenog seta, nakon što je Talijan dobio prvi dvoboj 2006. godine u Nottinghamu.

Za subotnju igru parova prijavljeni su Bolelli i Lorenzi za Italiju, odnosno Fleming i Hutchins za Veliku Britaniju.

Podsjećamo, u prvom ogledu je Fabio Fognini pobijedio Jamesa Warda 6-4, 2-6, 6-4, 6-1.

Davis Cup, četvrtfinale Svjetske skupine:

Italija – Velika Britanija 1-1

Fognini – Ward 6-4, 2-6, 6-4, 6-1

Seppi – Murray 4-6, 5-7, 3-6

Linker
24. rujan 2024 15:29