StoryEditor
 Getty Images/Ilustracija
NA METI SU MANJI TURNIRI

CIJELI SPORTSKI SVIJET JE STAO, NO PREVARANTI RADE VIŠE NEGO IKAD Objavljeni zabrinjavajući podaci: U tenisu se namješta više nego prošle godine

Autor: HinaObjavljeno: 08. travanj 2020. 22:26

Jedinica za obranu integriteta tenisa (TIU) objavila je kako je u prvoj četvrtini 2020. godine prijavljeno više sumnjivih uplata na teniske događaje na kladionicama u odnosu na isto razdoblje 2019.

Na meti prevaranata koji se putem klađenja žele domoći zarade prvenstveno su mečevi na turnirima nižih razina poput "challengera" i "futuresa", dodano je u priopćenju TIU-ja.

Iz TUI-ja su objavili kako su dobili 38 prijava za moguće namještanje mečeva u razdoblju od 1. siječnja do 22. ožujka ove godine, kada su svi turniri otkazani zbog izbijanja pandemije koronavirusa, dok su za isto razdoblje prošle godine dobili 21 prijavu.

Kako samo oko 250 igrača i igračica uspijeva zaraditi dovoljno novca da pokriju troškove, niže razine turnira oduvijek su bile laka meta za korpuciju.

"Porast boja prijava pokazuje kako su korupcionaši namjerno ciljaju niže razine turnira, a to se dodatno pojačalo kako je postajalo sve jasnije kako će se natjecanja prekinuti zbog pandemije", stoji u priopćenju TIU-ja.

Linker
29. svibanj 2020 17:54