AFP
VJETAR U LEĐA

ČILIĆ HRABRO NAJAVIO SEZONU SVOG PRIJATELJA 'Dodig može biti svjetski broj jedan u parovima'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 01. siječanj 2016. 21:05

Tjedan dana ostalo je do početka nove teniske sezone, a najbolji hrvatski tenisači već čekaju u startnom bloku. Prvi reket Marin Čilić startat će u Brisbaneu, baš kao i Ivan Dodig koji u akciju kreće nekoliko dana ranije jer igra kvalifikacije. Borna Ćorić izabrao je Chennai, jedino će Ivo Karlović još tjedan dana puniti baterije.

Hrvatska je pet puta imala osvajača u prvom tjednu ATP Toura. Novu godinu je trofejom dvaput otvarao Marin Čilić koji je u Chennaiju slavio 2009. i 2010. godine. Svoje ciljeve za 2016. Čilić je definirao prije nekoliko dana, između ostalog su to plasman u Top 8 i osvajanje olimpijske medalje, no upitali smo ga kakve sezone predviđa i našim ostalim adutima.

Najviše će vremena provesti s kumom Ivanom Dodigom s kojim planira igrati parove na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Međugorski tandem već je dogovorio da će se uigravati na nekim turnirima u veljači, a dotad će Dodig nastojati potvrditi dobru formu s kraja prošle sezone.

- U singlu je imao tešku godinu, ali vratio se u prvih 100 i sada za njega sve izgleda puno pozitivnije. Otežavajuća okolnost za Ivana je što paralelno igra pojedinačne mečeve i parove, iako je još uvijek više koncentriran na singl - objašnjava Čilić.

Može li njegov veliki prijatelj postati najbolji igrač svijeta u parovima?

- Može. Trenutačno je Melo broj jedan, a pokazalo se da bolje funkcionira s Ivanom nego s ostalim partnerima. Ako budu odigrali dovoljan broj turnira, vjerujem da će Dodig doći do vrha.

Najbliži Čiliću na ljestvici trenutačno je Ivo Karlović. Zagrepčanin završava godinu na 23. mjestu, što mu je drugi najbolji učinak karijere. Koliko će nas fenomen sa Šalate još iznenađivati svojim rezultatima?

- Sve ovisi o njegovu zdravlju. Bude li to OK, možemo očekivati još jednu super sezonu i nadam se da će je odigrati u cijelosti. Ovo je bila jedna od njegovih najboljih godina, u teniskom smislu strašno je napredovao. Sjajno je što je postao rekorder po broju asova u karijeri i 'skinuo' Gorana i što sada njih dvojica drže vrh vječne ljestvice.

Borna Ćorić je kao najbolje plasirani tinejdžer na Touru visoko podignuo letvicu očekivanja uoči nove sezone. Opravdano, smatra Čilić.

- Golem je talent, napravio je značajan pomak u ovoj sezoni, a to će napraviti i u sljedećoj. Imao je i prije izvrsnih rezultata, no u Davis Cupu je najbolje pokazao koliki je borac i potvrdio da od njega možemo očekivati velike stvari - zaključio je naš najbolji tenisač.

Gdje završavaju 2015. godinu

Igrač Renking

Marin Čilić 13.

Ivo Karlović 23.

Borna Ćorić 44.

Ivan Dodig 87., 6. u paru

Linker
22. rujan 2024 01:51