ADRIAN DENNIS Afp
SADA SLIJEDI TEŽAK ISPIT

Čilić i Dodig izborili četvrtfinale olimpijskog turnira! Hrvate samo korak dijeli od borbe za medalju

Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u četvrtfinale igre parova na olimpijskom turniru
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 27. srpanj 2021. 11:45

Marin Čilić i Ivan Dodig odradili su sjajan posao i u drugom zajedničkom nastupu u Ariake Parku, te su sa 6:3, 7:5 svladali Amerikance Rajeeva Rama i Francesa Tiafoea.

Odlično kumovi iz Međugorja zasad izgledaju u Tokiju. Nakon što su u 1. kolu bez većih poteškoća izbacili Japance Daniela i Nishioku, u utorak su bili uvjerljivi i protiv Amerikanaca koji im nijednom nisu uspjeli oduzeti servis. Bilo je, istina, u nekoliko situacija gusto, ali Marin i Ivan su se uvijek uspjeli iščupati.

Ram (37) je, inače, jedan od najboljih igrača parova na svijetu, u karijeri je osvojio 20 turnira, uključujući i lanjski Australian Open s Britancem Joeom Salisburyjem. Ove sezone Ramu i Salisburyju nikako ne ide s Hrvatima - najprije su izgubili finale Australian Opena od Dodiga i Slovaka Polašeka, a onda su nanizali četiri poraza od Mektića i Pavića (Miami, Rim, Eastbourne, Wimbledon). Nadajmo se da će se serija nastaviti jer nakon što su sredili Rama, sada Čiliću i Dodigu na putu stoji upravo Salisbury koji u Tokiju igra u paru s Andyjem Murrayjem. Britanci su u utorak u 2. kolu pobijedili Nijemce Kevina Krawietza i Tima Pütza sa 6:2, 7:6 (2).

"Marin je vrhunski ova dva meča, a meni je puno lakše i stvarno uživam. Sada je samo pitanje koliko ćemo se uigrati, dolaze sve jači protivnici", kazao je Dodig, dok je Marin u parovima našao utjehu nakon poraza od Carreno-Buste u ponedjeljak.

"Osjećam se dobro u parovima, jako su mi pomogli onih par dana prije početka i treninzi s Ivanom. Sad sam odradio pojedinačno i aklimatizirao se. Ivanov brat, a moj školski kolega nam je dosta pomogao savjetima. Još jedan sjajan meč danas, Ram je vrhunski igrač u parovima, Ivan ga poznaje i znao je prepoznati nekoliko situacija u meču koje su nam donijeli ključne poene".

Za plasman u polufinale čekaju Britanci Andy Murray i Joe Salisbury koji su sa 6-2, 7-6 (2) u drugom kolu nadigrali NIjemce Kevina Krawietza i Tima Puetza.

"Jako su dobri, odigrali su dva meča i svladali favorite. Tko god pobijedi u tom meču, imat će veliku šansu za medalju. Moramo odigrati kao dosad ili još malo dignuti razinu naše igre i onda će sve biti lakše", zaključio je Dodig.

Međugorci su kazali da su u ponedjeljak gledali fantastičan pohod ka zlatu i bronci Mateje Jelić i Tonija Kanaeta.

"Pratili smo kroz dan, gledali finale Matee, ali ih nismo dočekali jer smo morali ići pripremati se za meč i spavati. Vidjet ćemo ih sada i čestitati im", kazao je Čilić.

Čilić i Dodig su i u Londonu 2012. igrali u četvrtfinalu, a sada imaju priliku nadmašiti taj rezultat. Do toliko željene medalje dijele ih još dvije pobjede. Iako ne igraju često zajedno, ne treba zaboraviti da su u Davis Cupu ostvarili nekoliko velikih pobjeda, uključujući one protiv braće Bryan ili Francuza Herberta i Mahuta.

Linker
20. travanj 2024 14:37