AFP
NESTAO S TERENA

ČILIĆ OTKRIO POZADINU STRAŠNOG PORAZA 'Da je bio neki drugi turnir, ne bih uopće igrao'

Piše: HinaObjavljeno: 12. rujan 2015. 12:07

U finalu turnira tenisača na posljednjem ovogodišnjem Grand slamu, US Openu u New Yorku igrat će prva dva igrača svijeta, Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer koji su u svojim polufinalnim dvobojima ostvarili uvjerljive pobjede. Đoković je sa 6-0, 6-1, 6-2 svladao branitelja naslova Marina Čilića, dok je Federer sa 6-4, 6-3, 6-1 bio bolji od sunarodnjaka Stana Wawrinke.

Posebno je svjetske medije zanimao katastrofalan poraz Marina Čilića, aktualnog pobjednika koji je u cijelom meču osvojio samo tri gema. Bilo je jasno da nešto nije u redu s Marinom, a Međugorac je to i potvrdio nakon poraza.

"Očito je bilo da nisam spreman. Razmišljao sam hoću li uopće igrati ili ne još prije meča, ali odlučio sam nastupiti jer se radi o ovom Grand Slam turniru. Da se radilo o nekom drugom turniru, vjerojatno ne bih nastupio", rekao je Marin i objasnio uzroke teškog poraza.

Čilić je i uoči meča sa Đokovićem vukao ozljedu gležnja, a u polufinalu je očito što prije želio nestati s terena, što mu je na kraju uspjelo za gotovo rekordnih 85 minuta.

Linker
23. rujan 2024 22:24