AFP
PREMA OBRANI NASLOVA

Čilić preživio veliki izazov: Marin pobijedio u meču koji je trajao više od četiri sata!

Marin je zabio čak 27 asova, što i nije čudno s obzirom na pet setova koje je proveo na terenu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 04. rujan 2015. 23:28

Jednoj seriji Marina Čilića u New Yorku je došao kraj, ali ona puno važnija traje i dalje. Iako je ispustio prve setove na US Openu nakon što ih je dobio 16 zaredom, branitelj naslova je slomio Mihaila Kukuškina i desetom pobjedom u nizu prošao u osminu finala.

Nakon četiri sata i 10 minuta završilo je 6-7(5), 7-6(1), 6-3, 6-7(3), 6-1, a preokret je riječ koja će najpreciznije opisati kako je izgledao Čilićev treći korak u misiji obrane naslova. U prvom je setu zaostajao, pa vodio 5-3, pa ga na kraju ipak izgubio.

U drugom je Kukuškin imao 5-2 i devetog nositelja na konopcima, no Čilić je zadržao glavu iznad površine i pobrinuo se da se uloge potpuno promijene. Osvojio je tri gema zaredom, vratio se i odigrao odličan tie-break, koji mu je poslužio kao okidač za izdanje iz prethodnih mečeva. Servis je postao puno sigurniji nego na početku meča, što je Kazahstanca ruskog podrijetla izbacilo iz tračnica i na neko vrijeme odvelo dvoboj na željeni kolosijek.

U trećem je setu Čilić sve bolje „miksao“ udarce i prijetio Kukuškinu u tri servis-gema zaredom, da bi ga konačno slomio kod 4-3. Na početku četvrtog činilo se da je stvar riješena, no Kukuškin je uspio izvući 0-2 i 15-40. Nakon što je naš tenisač kod 4-4 prosuo još tri-break lopte, otišlo se i u treći tie-break. Tamo je 56. igrač svijeta odmah uzeo mini break i serijom sjajnih udaraca dočekao peti set.

Mogućnost drame je, srećom, brzo otklonjena. Shvativši da je vrag odnio šalu, Čilić je prestao okolišati, brzo je spojio dva breaka i za pola sata glasno proslavio pobjedu. Do zaključenja izdanja nije bilo poznato tko će mu biti prepreka do četvrtfinala - Jérémy Chardy ili sedmi nositelj David Ferrer.

Linker
23. rujan 2024 10:25