AFP
TOČNO U PODNE

Čilić protiv Borne Ćorića!

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 13. listopad 2015. 10:48

Hrvatska će sigurno imati predstavnika u osmini finala Masters 1000 turnira u Šangaju. U utorak iza podneva svjedočit ćemo okršaju Marina Čilića i Borne Ćorića, nakon što je Čilić teškom mukom eliminirao domaćeg igrača Di Wua. Slavio je i Ivo Karlović, koji je preko Chardyja stigao do Rafaela Nadala.

Previše statičan

Čiliću u zadnje vrijeme malo toga ide glatko pa je i s Wuom prošao “sto muka” i spasio meč loptu prije nego je 227. igrač svijeta potpisao kapitulaciju. Tenisač koji ove sezone igra gotovo isključivo Futurese i Challengere, a u Šangaj je stigao s pozivnicom, osvojio je prvi set i natjerao Međugorca da se pošteno oznoji za prolaz. Na kraju je završilo 4-6, 6-3, 7-6(4) za Čilića.

Neočekivani rasplet prvog seta bio je rezultat Wuove iznadprosječne igre i Čilićevih brojnih promašaja. Za Kineza nije bilo izgubljene lopte, odlično je stajao u izmjenama i kažnjavao statičnost 14. nositelja. Prvi izgubljeni servis Čilić je nadoknadio, ali nakon što je Wu otišao na 4-2, više mu nije otvorio prostor za izjednačenje.

U drugom je setu rezultat bio poravnat do šestog gema, kada je Wu izgubio koncentraciju i pomogao Marinu da se “resetira”. Naš je tenisač postao efikasniji na servisu (ukupno 15 asova) i počeo se vraćati.

18 asova Dr. Ive

Unatoč boljoj igri, prvi hrvatski reket u trećem setu svejedno nije mogao bez drame. Wu je vratio Čilićev break, kod vodstva 5-4 imao i meč loptu, ali Marin se izvukao te u tie breaku konačno prošao u drugo kolo. Pobjednik meča između Čilića i Ćorića vjerojatno će u osmini finala ići na Stana Wawrinku, koji čeka boljeg iz meča Cuevas-Troicki.

Ivo Karlović je prvi put izašao na teren kao službeno najbolji server u povijesti tenisa. Reputaciju je opravdao pobjedom protiv 29. igrača svijeta Jérémyja Chardyja 6-4, 7-6(6), u kojoj je ispalio novih 18 asova i bio nedodirljiv na servisu. Francuz nije iskoristio nijednu od četiri break lopte.

Zagrepčanin će u drugom kolu peti put igrati protiv Nadala. Španjolcu je svaki put dosad uspio uzeti set, ali ga još nije pobijedio. Posljednji su put igrali 2011. godine u Indian Wellsu, kada je Nadal slavio u tie-breaku trećeg seta.

ATP Šangaj, rezultati

1. kolo: Čilić(14) - Wu 4-6 6-3 7-6(4), Karlović - Chardy 6-4 7-6(6).

Linker
23. rujan 2024 09:26