Goran Sebelic / CROPIX
US OPEN

Čilić protiv Matoševića

Piše: HinaObjavljeno: 23. kolovoz 2012. 21:55

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić koji je postavljen za 12. nositelja na posljednjem ovogodišnjem "rand Slam" turniru, US Openu koji počinje u New Yorku u ponedjeljak za suparnika u 1. kolu dobio je Australca hrvatskog proijekla Marinka Matoševića, odlučeno je na ždrijebu u četvrtak.

U ždrijebu tenisača svoje mjesto pronašla su još dvojica hrvatskih igrača, Ivo Karlović i Ivan Dodig, a obojica će u 1. kolu igrati protiv nekoga iz kvalifikacija.

U ženskom dijelu turnira Hrvatska će imati dvije predstavnice, a naša najbolja igračica Petra Martić nije imala sreće pri ždrijebu jer je za suparnicu u 1. kolu dobila prošlogodišnju pobjednicu u New Yorku, Australku Samanthu Stosur, koja je postavljena za sedmu nositeljicu. Mirjana Lučić će u 1. kolu igrati protiv Španjolke Marije Jose Martinez Sanchez.

Prvi igrač svijeta, Švicarac Roger Federer za suparnika u 1. kolu dobio je Amerikanca Donalda Younga, branitelj naslova i drugi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković u 1. će kolu igrati protiv Talijana Paola Lorenzija, dok će treći nositelj, Britanac Andy Murray igrati protiv Rusa Alexa Bogomolova.

Prva tenisačica svijeta, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka za suparnicu u 1. kolu dobila je Ruskinju Aleksandru Panovu, druga nositeljica Poljakinja Agnieszka Radwanska igrat će protiv još jedne Ruskinje Jelene Bratčikove, dok će treća nositeljica Ruskinja Marija Šarapova igrati protiv Mađarice Melinde Czink.

Linker
17. svibanj 2024 22:42