AFP
INDIAN WELLS

Čilić protiv Robreda do 20. pobjede sezone, sljedeći je na redu Novak Đoković!

Najveću prednost Marin je u 20. pobjedi sezone imao u drugom servisu, iskoristio je čak 75% poena za razliku od Robreda koji je bio na manje od 40%.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2014. 22:49

INDIAN WELLS - Marin Čilić je napokon u sedmom pokušaju napravio nešto što mu je uporno izmicalo. Izborio je osminu finala Masters 1000 u Indian Wellsu. Prvi put. Naš najbolji tenisač i Tommy Robredo su posljednji put igrali 2009. u Indian Wellsu. Španjlac je pobijedio 7:5, 7:6, bila je to treća pobjeda Robreda u četiri međusobna susreta, no okolnosti su se poprilično promijenile.

Ovo je bio drukčiji dvoboj i drukčiji Čilić , uvjerljiva pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, recimo drugi set 6:0, toliko je Marin imao prilika, ali prvih devet gemova su bili izjednačeni, bez nekog velikog tenisa i s dosta pogrešaka našeg tenisača.

Spasio je Marin u tom razdoblju i dvije break-lopte Robreda, upravo je tu krenula velika serija našeg tenisača. Naime, Marin je nakon prednosti Robreda u devetom gemu prvog seta dobio 13 poena zaredom, ili 19 od 20, te stigao do 6:4, 3:0. Maksimalno je podigao agresivnost protiv suparnika koji je prvi put nakon Australian Opena igrao meč na tvrdom terenu. i to se vidjelo. Čilić je zamalo došao i do 4:0 nakon što je Robredo dobio prva tri poena u tom gemu, Marin je došao do prednosti. Marin je imao 0:40 u osmom gemu drugog seta, Robredo je spasio tri meč-lopte, ali dalje nije išlo.

Najveću prednost Marin je u 20. pobjedi sezone imao u drugom servisu, iskoristio je čak 75% poena za razliku od Robreda koji je bio na manje od 40%. Niti jednom nije izgubio servis, od 11 odlazaka na mrežu dobio je 10 poena, bio je čvrst i s osnovne crte. Uglavnom, za ovakvog Robreda - nedodirljiv.

U osmini finala Marin će igrati protiv Novaka Đokovića koji je u tri seta pobijedio Alejandra Gonzaleza.

3. KOLO: Čilić (24) - Robredo (16) 6:4, 6:3.

Linker
23. rujan 2024 15:59