AFP
MONTE CARLO

Čilić protiv Verdasca

Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović neće imati lagan posao ukoliko misle otići daleko
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. travanj 2014. 17:14

Održan je ždrijeb Monte Carlo Rolex Masters u kojem hrvatski tenisači baš i nisu imali previše sreće. Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović neće imati lagan posao ukoliko misle otići daleko.

Od sljedećeg tjedna u Monte Carlu se igra veliki ATP turnir nagradnog fonda od gotovo tri i pol milijuna eura, a u glavnom ždrijebu nalaze se i trojica najboljih hrvatskih tenisača. Sva trojica u ždrijeb su ušli kao nepostavljeni i definitivno neće imati lagan posao.

Marin Čilić od prvog kola očekuje tešku zadaću jer mu je ždrijeb odmah "ugovorio" dvoboj protiv Španjolca Fernanda Verdasca. Verdasco trenutno igra na ATP turniru u Houstonu gdje je došao do polufinala, a ovo će im biti deveti međusobni dvoboj. Trenutno je omjer 4-4, a zanimljivo je da se nikada nisu susreli na zemljanoj podlozi. Ukoliko svlada Verdasca, Čilić će igrati protiv Stanislasa Wawrinke od kojeg je pet puta gubio u sedam dosadašnjih susreta.

Ivan Dodig ima najlakši posao na papiru jer ga u prvom kolu očekuje kvalifikant. U slučaju pobjede Dodig bi igrao protiv boljeg iz dvoboja Kevina Andersona i Gaela Monfilsa, a ukoliko bi prošao do trećeg kola, najvjerojatnije bi ga dočekao Novak Đoković.

Ivo Karlović otvara turnir nastupom protiv Radeka Štepaneka od kojeg je izgubio oba dosadašnja dvoboja na zemlji uključujući i onaj maratonski u Davis Cupu završen slavljem Štepaneka sa 16-14 u petom setu. U slučaju pobjede, Karlović bi išao na Rogera Federera.

Monte Carlo Rolex Masters, prvo kolo:

Martin Čilić (Hrvatska) - Fernando Verdasco (Španjolska)

Ivan Dodig (Hrvatska) - kvalifikant

Ivo Karlović (Hrvatska) - Radek Štepanek (Češka)

Linker
24. rujan 2024 21:23