foto: Getty
TENIS

Čilić s Kuznjecovim za prvi polufinale sezone

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 18. veljača 2016. 17:08

Haase jednostavno ne može protiv Čilića, zaključio je u srijedu list De Telegraaf, nakon što je prvi nizozemski reket i peti put izgubio od Međugorca.

“Teniski Van Nistelrooy“ i sam se vjerojatno pita gdje se zamjerio sudbini nakon što mu je četvrti nositelj Marseillea na pladnju nudio priliku za iznenađenje, a on mu se uredno zahvalio. Marin Čilić nas je u 2016. potpuno približio žanru teniskog trilera, gotovo da i nije odigrao jednostavan meč, izuzev možda protiv Ramosa-Vinolasa na Australian Openu.

S Haaseom se u osmini finala borio više od dva sata, no kad je novi "rollercoaster" završio, važan je bio jedino rezultat 4-6, 6-3, 7-5 i međusobni omjer koji sada iznosi 5-0. U lovu na svoj prvi polufinale sezone Čilić će danas igrati protiv još jednog suparnika koji ga nikada nije pobijedio.

Rus Andrej Kuznjecov (ATP 54.) izbacio je Quentina Halysa i tražit će osvetu za neugodu koju mu je Marin priuštio prije četiri mjeseca u Moskvi. Tada ga je pred njegovom publikom u četvrtfinalu pregazio za samo 54 minute, sa 6-2, 6-1, a kasnije otišao do kraja i obranio naslov.

Eventualna pobjeda Čiliću bi mogla donijeti okršaj sa Stanom Wawrinkom, koji se u srijedu vadio iz još teže situacije protiv Stahovskog, spasivši dvije meč lopte. Kako god će se rasplesti ždrijeb, činjenica je da 12. igrač svijeta mora popraviti prvi servis (samo 43% ubačaja protiv Haasea) i biti manje rasipan na break loptama, kojih je u osmini finala od 16 iskoristio samo četiri.

A dok Čilić u Marseilleu pokušava raskrčiti put i konačno jedan vikend na Touru dočekati „živ“, najbolji tenisači svijeta, svaki na svoj način, čekaju američku turneju. Novak Đoković će prvi nastup nakon Australian Opena imati sljedeći tjedan u Dubaiju, gdje je četiri puta bio osvajač. Roger Federer još uvijek se oporavlja nakon operacije koljena, a Andy Murray uživa s obitelji nakon što mu se rodila kćerkica (koja se, kako je prenio The Times, zove Sophia Olivia).

Hoće li se hijerarhija u svjetskom vrhu promiješati u razdoblju do Roland Garrosa, magazin Tennis World USA upitao je legendarnog Nicka Bollettierija (84). Trener koji je stvorio brojne velikane smatra da će borba postati zanimljiva samo ako se Đoković smiluje Federeru.

- Da sam ja Novak i da igram protiv Federera, dopustio bih mu da dobije jedan meč. Roger je toliko važan za ovaj sport, poštuje suparnike, brine za obitelj, pomaže svojoj fondaciji. Nadam se da će uzeti još jedan Grand Slam - izjavio je Bollettieri

Linker
24. rujan 2024 13:22