Hannah Peters/Getty Images)
ATP MARSEILLE

Čilić u prvom polufinalu 2016.

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. veljača 2016. 15:43

Nakon serije mečeva u kojima nas je tjerao da grizemo nokte, Marin Čilić konačno se predstavio u dominantnom, stress-free izdanju. Protiv Andreja Kuznjecova replicirao je prošlogodišnju igru iz Moskve i za samo 65 minuta, sa 6-3, 6-4, ušao u polufinale ATP turnira u Marseilleu.

Trenutno drugi najbolji ruski tenisač bio je uglavnom statist u prvom meču dana u dvorani Palais des sports. Čilića je odlično služio servis, Kuznjecovu nije dao nijednu break loptu, a u izmjenama s osnovne crte bio je strpljiviji, ali i precizniji.

Prva tri gema nagovijestila su da okršaj 12. i 54. tenisača svijeta neće biti puno duži od onog prije četiri mjeseca. Kuznjecov je otvorio meč smjestivši neuhvatljivu dijagonalu, no brzo se pokazalo da je to bio samo slučajni bljesak; Čilić je dobio devet poena zaredom, odmah napravio break i bez problema držao prednost do kraja seta.

I drugi je set odlučen na početku. Kuznjecov je pogreškama otvorio Čiliću put do 0-40, a naš je tenisač iskoristio treću break loptu i trasirao si put prema polufinalu. U konačnoj statistici izdvaja se podatak da je Marin u svojim servis-gemovima izgubio svega devet poena (na prvom servisu tri) i imao impresivnih 71 posto ubačaja. Ukratko, nebo i zemlja u odnosu na meč s Haaseom, u kojem je triput izgubio servis i imao 43 posto ubačaja...

Čiliću je ovo prvi polufinale u 2016., a u njemu će igrati protiv Francuza Benoîta Pairea, koji je sa 6-4, 1-6, 7-5 nadigrao prvog nositelja turnira Švicarca Stana Wawrinku. U Marseilleu je u polufinalu bio i prije pet godina, kada je svladao Južnjija, a potom u dvoboju za naslov izgubio od Söderlinga.

Linker
24. rujan 2024 01:22