AFP
ATP DUBAI

Cipolla izbacio Ljubičića, Federer rutinski protiv Llodre, mučenje Murrayja na startu

Cipolla je osvojio petnaest poena više, a Ljubičiću je najveći problem predstavljala igra nakon drugog servisa. Tada je osvojio samo 39 posto poena (14 od 36)
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. veljača 2012. 18:12

Talijanski tenisač Flavio Cipolla bio je sa 6-2, 7-5 bolji od Ivana Ljubičića u 1. kolu jakog ATP turnira u Dubaiju. Bio je to njihov drugi međusobni meč u karijeri i prva pobjeda 86. igrača s ATP ljestvice...

Današnji meč je trajao jedan sat i 33 minute, a Cipolla je zasluženo pobijedio jer je uglavnom u svakoj statističkoj domeni bio bolji. Mala se nada Ljubičiću otvorila pred kraj meča. Naime, kod 5-4, kada je Cipolla servirao za meč, hrvatski je tenisač došao do jedinog breaka u drugom setu.

No, odmah u sljedećem gemu Ljubičić je po četvrti put u meču ispustio vlastiti početni udarac i nakon toga više povratka za njega nije bilo. Istina, mogao je Ljubičić napraviti break i kod 6-5. Nakon što je spasio tri meč-lopte imao je Ljubičić jednu break-priliku za odlazak u tie-break. Nije iskoristio tu šansu, a četvrtu meč-loptu je omaleni Talijan iskoristio za prolaz dalje.

U prvom je setu Cipolla izrazitije dominirao, te je ukupno iskoristio četiri od šest break-prilika u meču. Ljubičić je imao četiri šanse i pritom učinio jedan break. Osvojio je Cipolla petnaest poena više, a Ljubičiću je najveći problem predstavljala igra nakon drugog servisa. Tada je osvojio samo 39 posto poena (14 od 36).

Federer rutinski protiv Llodre, mučenje Murrayja na startu

Prvo kolo vrlo jakog teniskog ATP turnira u Dubaiju (UAE) uspješno su savladali drugi, treći, četvrti i peti nositelji nositelj, dok je prošlotjedni finalist Marseillea, Michael Llodra, poražen na samom startu, doduše od Rogera Federera...

Švicarski genije iskoristio je priliku i uzeo prvi set rezultatom 6-0 zahvaljujući isključivo umoru francuskog tenisača, što fizičkom što psihičkom. Naime, Llodra je prije svega dva dana igrao finale dvoranskog turnira u Marseillu gdje ga je sa 6-4, 6-4 porazio Argentinac Juan Martin Del Potro. Recimo i da je prvi set trajao svega 17 minuta što je doista raritet.

U drugom setu nije bilo oduzetih servisa, pa se pobjednik istog morao riješiti u lutriji tie-breaka. Llodra je prvi stigao do mini-breaka, ali ga nije znao iskoristiti. Imao je 5-4 i dva servisa za osvajanje drugog seta, ali je Federer uzeo prvi poen i poravnao na 5-5. Francuz osvaja drugi servis i dolazi do set-lopte koju Federer vrlo lako neutralizira, te nakon promjene strana dolazi do meč-lopte te ju odmah, nakon Llodrina drugog servisa, i koristi.

Za razliku od Federera, puno je muka u prvome meču u Dubaiju imao četvrti tenisač svijeta Andy Murray. Dobio je Škot prvi set protiv Nijemca Michaela Berrera, ali je nakon toga neočekivano ispustio drugi (6-4) iako je čak u dva navrata imao break viška. U trećem se Murray jedva provukao te je sa tri naprama dva breaka slavio s konačnih 6-4.

- Na početku meča nisam se osjećao baš dobro. Bio je to jedan od onih čudnih setova koji vam se dogode s vremena na vrijeme. Mogao sam i lakše to dobiti – rekao je Škot nakon meča.

Prošlotjedni pobjednik Marseillea, već spomenuti Del Potro, slavio je protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova nakon nešto više od sat i pol igre sa 6-3, 7-6(5). Imao je Dolgopolov svojih prilika za uzimanje barem jednog seta, ali ga je njegova zaigranost i Del Potrova smirenost u tome spriječila.

Jo-Wilfried Tsonga, četvrti nositelj Dubaija, bio je bolji sa 7-6(2), 6-4 od Cipranina Marcosa Baghdatisa, a to može zahvaliti stopostotnoj realizaciji break-lopti, te još boljem izvlačenju od istih. Naime, Tsonga je imao 2-2 iskorištenost break-prilika, dok je spasio čak šest od sedam situacija u kojima mu je Cipranin prijetio oduzimanjem servisa.

Spomenimo još miran prolaz u drugo kolo za Tomaša Berdycha, ali i ispadanje povratnika u vrlo dobru formu, Rusa Davida Davidenka.. Čeh je sa 6-2, 6-2 bio bolji od prošlotjednog polufinaliste Memphisa, Nijemca Benjamina Beckera, dok je Davidenko poražen od Švicarca Marca Chiudinellija unatoč tome što je u trećem setu imao 4-2 i servis. Slavio je Chiudinelli sa 6-4, 5-7, 6-4.

ATP Dubai, 1. kolo:

Cipolla - Ljubičić 6-2, 7-5

Federer (2) - Llodra 6-0, 7-6 (5)

Lopez - Mahut 6-4, 6-4

Tsonga (4) - Baghdatis 7-6(2), 6-4

Del Potro (8) - Dolgopolov 6-3, 7-6(5)

Berdych (5) - Becker 6-2, 6-2

Murray (3) - Berrer 6-3, 4-6, 6-4

Tipsarević (7) - Kunjicin 6-2, 6-2

Linker
13. svibanj 2024 05:27