Ivan Klindić / CROPIX
ATP UMAG

'Ćorić je favorit! Toliko je dobar'

Ekshibicijskim mečom pod nazivom 'Goran i prijatelji', u kojem će gledatelje zabavljati Goran Ivanišević, Borna Ćorić i gosti iznenađenja, u petak navečer će biti otvoren glavni program na umaškom ATP stadionu.
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 17. srpanj 2015. 19:31

Prije nego se 'školjka' u Stella Marisu pretvori u poprište borbe za trofej 26. Konzum Croatia Opena, Ivanišević će orkestrirati spektaklom u kojem će rezultat, kako je sâm jučer naglasio, biti sekundaran, a ugođaj primaran.

"Naš je glavni cilj da se ljudi zabave, nije važno tko će pobijediti. Prošle godine smo ljudima pokazali koliko ovakvi događaji mogu biti zabavni, nadam se da ćemo sada to ponoviti", rekao je Goran.

Lani su, podsjetimo, teniske vještine uz njega prezentirala još trojica velikana, Thomas Muster, Henri Laconte i Mansour Bahrami. Luckastih dosjetki i efektnih poteza nije nedostajalo pa zacijelo neće ni večeras.

"Drago mi je da ekshibicijski meč postaje tradicija, to je još jedan dokaz da se Umag pretvara u svjetski turnir. Svi najveći turniri imaju ovakve događaje", dodao je Ivanišević.

Meč počinje u 21.30, prvo će na teren izaći Ivanišević i Ćorić, a negdje na polovici 'štafetu' preuzimaju njihovi još uvijek neotkriveni gosti. Dva sata prije toga, obavit će se i ždrijeb glavnog turnira.

A o njemu Ivanišević kaže da je 'ekstremno jak' te pritom ponovno skreće pozornost na listu igrača.

Dovoljno je reći da je Borna Ćorić kao 37. igrač svijeta tek osmi nositelj, a 38. (Kližan, op. a.) nije među nositeljima. Taj podatak sve govori. Posebno se veselimo Monfilsu, kada on igra tenis na 100% i kada je maksimalno unutra, sigurno spada među pet najboljih igrača svijeta.

O Ćorićevim izgledima, Goran je bez zadrške ocijenio:

"Koliko god on to htio ili ne htio priznati, jedan je od favorita. Toliko je dobar da jednostavno mora biti tako. Uvjeti mu savršeno odgovaraju, ova je zemlja kao stvorena za njega i zato su očekivanja visoka".

Finalist prvog izdanja Umaga podsjetio je i na 'uvijek nezgodne' Talijane Seppija i Fogninija, kao i na igrače o kojima se zasad vrlo malo priča, Martina Kližana i Jiríja Veselyja.

"To su opaki momci, pogotovo na zemlji".

Dodajmo i da će Marin Draganja i Henri Kontinen, ovogodišnji osvajači Zagreba, Marseillea i Barcelone, biti prvi nositelji turnira parova.

Linker
20. svibanj 2024 06:20